Τα τεχνητά γλυκαντικά, όπως η ασπαρτάμη, η σακχαρίνη και η σουκραλόζη, χρησιμοποιούνται ευρέως σε αναψυκτικά, light προϊόντα και τρόφιμα «χωρίς ζάχαρη» με στόχο τη μείωση των θερμίδων. Αν και για δεκαετίες θεωρούνταν ασφαλή υποκατάστατα της ζάχαρης, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις τους στη χλωρίδα του εντέρου – το σύνολο των μικροοργανισμών που ζουν στο πεπτικό μας σύστημα.
Πάτα ΕΔΩ για τη συνέχεια



GIPHY App Key not set. Please check settings