Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε γνωστό γραφείο τελετών στα Χανιά, επέβαλε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χανίων, για ανάρτηση κηδειόχαρτου σε κολώνα.
Το γραφείο υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη κηδεία δεν ήταν δική του άρα ούτε και η συγκεκριμένη ανάρτηση. Το πρωί της Τρίτης, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας των Χανίων έκανε την ένσταση δεκτή, καθώς το κλιμάκιο που βεβαίωσε την παράβαση δεν μπορούσε να αποδείξει ότι πράγματι το χαρτί ήταν από το συγκεκριμένο γραφείο, καθώς το όνομα είχε σβηστεί.
Πάντως ως προς την έκπληξη της αντιπολίτευσης σχετικά με το ποσό αυτό, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης εξήγησε ότι τα γραφεία τελετών έχουν ενημερωθεί ένα – ένα για τον κανονισμό καθαριότητας και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αναρτήσεις απαγορεύονται.
« Εχουμε επιβάλει και σε άλλα ανάλογα πρόστιμα. Απλώς εμείς εδώ στην επιτροπή, βλέπουμε αυτους που κάνουν ένσταση. Αυτος λέει οτι δεν ήταν δικό του το γραφείο. Ορθώς μπαίνουν τα πρόστιμα. Εδώ το γραφείο δεν μας λέει αυτό, μας λέει ότι κάτι άλλο, ότι είναι άλλο γραφείο» ανέφερε.
Με την αφορμή της ένστασης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χαράλαμπος Λουτσέτης, τόνισε ότι ειδικά στις γειτονιές, ο κόσμος δεν έχει άλλο τρόπο να πληροφορείται για έναν θάνατο και ως εκ τούτου η δημοτική Αρχή θα έπρεπε να δείχνει περισσότερη ανοχή ενώ επανέλαβε την θέση της παράταξης ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι χώροι για αφισοκόλληση στα Χανιά.
GIPHY App Key not set. Please check settings