in

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός – Ποια ονόματα ακούγονται

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, θορυβημένος από το χαμηλό 27% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, 14 μονάδες δηλαδή λιγότερες από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων.

Για αυτό και ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο, Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο του Αλφα.

Ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες – εάν γίνει, που είναι το λιγότερο πιθανό, μέχρι αύριο, τότε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τις επιλογές του και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί μετά την Τετάρτη.

Όσον αφορά στα σενάρια και την ονοματολογία των νέων και των απερχόμενων υπουργών, η έμφαση θα δοθεί στα υπουργεία που σχετίζονται με το θέμα της ακρίβειας, που παραμένει με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ πιθανότατα θα «τιμωρηθούν» και όσοι ευθύνονται για τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Αμετακίνητοι πάντως μπορούν να θεωρηθούν οι υπουργοί που παίρνουν καλό βαθμό στα καθήκοντά τους, όπως είναι οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Δένδιας Σοφία Ζαχαράκη και Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένονται σε τρία με τέσσερα κομβικά υπουργεία που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κάποια από τα ονόματα που «παίζουν» αυτή τη στιγμή για την ανάληψη κάποιου υπουργικού θώκου, είναι αυτά των Τάκη Θεοδωρικάκου και Θάνου Πλεύρη.

Εξελίξεις αναμένονται ακόμα και τις επόμενες ώρες.

Τι νομίζετε;

-4 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αναδρομικά εισοδήματα – Σε λειτουργία η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα έτη 2015-2021

Κατερίνα Καινούργιου – Το σ3ξι ατύχημα στην εκπομπή. Παραλίγο να φανεί το…