Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – Αισθητός και στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 60,3 χλμ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 06:19 το πρωί της Πέμπτης.
- Στις 06:34 το πρωί σημειώθηκε μετασεισμός 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο (53 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου) και εστιακό βάθος 59,4 χλμ. Δύο λεπτά νωρίτερα στις 6:32 σημειώθηκε μετασεισμός 2,7 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, ο σεισμός ήταν έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ελλάδας.
- Η ένταση και διάρκεια του σεισμού ήταν μεγάλη με την ειδοποίηση από την Google που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα να συστήνει οδηγίες. Πολλοί κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και αναστάτωσε στους κατοίκους της Κρήτης και άλλων περιοχών, όπου έγινε αισθητός. Έντονα αισθητός έγινε σε περιοχές του Νότιου Αιγαίου, ακόμη και σε περιοχές της Αττικής.



GIPHY App Key not set. Please check settings