in

Πότε γίνεται επικίνδυνη η «καλή» χοληστερόλη

Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία απαραίτητη για τη λειτουργία του οργανισμού, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία κυτταρικών μεμβρανών, ορμονών και βιταμίνης D. Διακρίνεται σε δύο βασικούς τύπους: τη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL), γνωστή ως «κακή» χοληστερόλη, και την υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (HDL), γνωστή ως «καλή» χοληστερόλη. Η HDL θεωρείται προστατευτική για την καρδιά, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της LDL από τις αρτηρίες. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και η «καλή» χοληστερόλη μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Διαβάστε την συνέχεια πατώντας ΕΔΩ

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ράνια Ιωαννίδου – Ραγίζει καρδιές ο Χάρης Ρώμας στο «αντίο» του – «Είναι οδυνηρό να αποχωριζόμαστε οριστικά»