Η νόθευση των αλκοολούχων ποτών αποτελεί σημαντικό πρόβλημα σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.
- Τα πρόσθετα χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της όψης της γεύσης ή την επίταση των ψυχολογικών δράσεων της αιθανόλης, της χημικής ουσίας που υπάρχει στα αλκοολούχα ποτά.
Οι πιο κοινές τεχνικές νόθευσης που χρησιμοποιούνται είναι η νόθευση με νερό, η νόθευση με χρωστικές και αρωματικές ουσίες και η νόθευση με μεθανόλη. Οι πιο συνήθεις πρόσθετες ουσίες που ανιχνεύονται στο νοθευμένο ποτό είναι το νερό και η μεθανόλη. Πώς καταλαβαίνουμε όμως αν το ποτό μας είναι “μπόμπα;”
Δείτε το βίντεο:
Καλύτερα να πιούμε έναν ωραίο, φρέσκο και φυσικό χυμούλη παρά ποτά και αναψυκτικά.