in

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα για τα μπλόκα των αγροτών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τζαβέλλας με την παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας ζητεί την παρέμβασή τους, στις κινητοποιήσεις των αγροτών με τη συνδρομή των αρμοδίων αστυνομικών αρχών, με σκοπό τη βεβαίωση σωρείας εγκλημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, αλλά και ενδεχομένως, εγκλημάτων βίας κατά της ζωής και κατά υπαλλήλων και απρόκλητων φθορών ξένης ιδιοκτησίας, κατά πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος αλλά και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια με αγρότες στην Κρήτη να εισβάλλουν στην πίστα του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης» με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις αλλά και τον αποκλεισμό τελωνείων και λιμανιών αλλά και της παρεμπόδισης στην πρόσβαση σε αεροδρόμια της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι:«Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι τελέστηκε αδίκημα και από την καθυστέρηση απειλείται άμεσος κίνδυνος απώλειας των αποδεικτικών στοιχείων ή υπάρχει δυσχέρεια πραγματοποίησης συγκεκριμένης ανακριτικής πράξης ή κτήσης αποδεικτικού στοιχείου στο μέλλον ή αν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, οι κατά το άρθρο 31 ανακριτικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να επιχειρούν όλες τις ανακριτικές πράξεις που είναι αναγκαίες για να βεβαιωθεί η πράξη και να ανακαλυφθεί ο δράστης, έστω και χωρίς προηγούμενη παραγγελία του εισαγγελέα».

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας: «Kατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας στους δρόμους, με πρόθεση, κυρίως, με τοποθέτηση και διατήρηση εμποδίων, αλλά και με άλλες, εξίσου επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας, πράξεις (άρθρο 290 § 1 του ισχύοντος ΠΚ), δια του αποκλεισμού της κυκλοφορίας οχημάτων, σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς, από συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας. Παρόμοιο παρατηρούμενο φαινόμενο, που αποτελεί κλιμάκωση του προαναφερόμενου, είναι και αυτό της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας αεροσκαφών, με πρόθεση, κυρίως, με τοποθέτηση και διατήρηση εμποδίων, αλλά και με άλλες, εξίσου επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας, πράξεις, μέσω της κατάληψης κρίσιμων εγκαταστάσεων – υποδομών και του αποκλεισμού της λειτουργίας των αερολιμένων του Ηρακλείου («Νίκος Καζαντζάκης») και των Χανίων («Ιωάννης Δασκαλογιάννης»), δια της εισόδου και παραμονής των διαμαρτυρόμενων αγροτοκτηνοτρόφων, στους χώρους της «πίστας» και των αιθουσών αφίξεως και αναχωρήσεως των αερολιμένων (άρθρο 291 § 1 του ισχύοντος ΠΚ).

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πόπη Δομάζου – «Η απώλεια του πατέρα μου με έχει διαλύσει»