in

Παιανία ΤΩΡΑ – Δύο συλλήψεις για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε γάμο

Περίπου 50 άτομα εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ύστερα από το γλέντι σε γάμο στην Παιανία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ έχουν γίνει δύο συλλήψεις.

  • Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» συνελήφθη ο υπεύθυνος της εταιρείας catering και ο υπεύθυνος του κτήματος στο οποίο έγινε το γλέντι του γάμου στην Παιανία.

Σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων για τα αίτια της δηλητηρίασης. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πενήντα άτομα ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έντεκα προσήλθαν σε υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

  • Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΔΥ «ενημερώθηκε στις 2/6/24, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, μετά από γαμήλια δεξίωση, το βράδυ της 1ης/06/2024. Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρεία catering».

«Τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου δύο ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00)» σημειώνεται.

  • Σημειώνεται πως οι υγειονομικές Αρχές έχουν κατασχέσει αρκετά τρόφιμα από το κτήμα και το χώρο του catering, ενώ έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δήμητρα Ματσούκα για Πέτρο Κόκκαλη – «Τον φωνάζω Τζιμ Μόρισον»

Κωνσταντίνος Τζολάκης – Ο Ολυμπιακός τον «δένει» στο λιμάνι με συμβόλαιο τριετίας