- Η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας έχει προκαλέσει μεγάλες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της χώρας…
Κι αν μέχρι τώρα οι κόντρες είχαν να κάνουν με τα έργα που θα (πρέπει να) γίνουν για τις ανάγκες των Αγώνων, τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα που αφορά το κωπηλατοδρόμιο.
Όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή, ο ποταμός Φιτζρόι, γνωστός για την ομορφιά του, επιλέχθηκε για να διεξαχθούν οι αγώνες της κωπηλασίας.
- Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος ποταμός πέρα από τη φυσική του ομορφιά είναι και και το… σπίτι 3.000 κροκόδειλων και αυτή η λεπτομέρεια έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
Οι οποίες έγιναν ακόμη μεγαλύτερες μετά την απίστευτη δήλωση του Διευθυντής του Μπρισμπέιν 2032, Άντριου Λίβερις, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για αν ανησυχεί για την παρουσία των ερπετών στον ποταμό απάντησε ως εξής: «Υπάρχουν καρχαρίες στον ωκεανό και εξακολουθούμε να κάνουμε σέρφινγκ».
Μια απάντηση που δεν καθησύχασε κανέναν, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα από το κακό χιούμορ του Αυστραλού πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανίζι, ο οποίος αφού αρχικά παραδέχθηκε ότι «δεν είμαι σίγουρος για το πόσο λογική είναι αυτή η απόφαση», στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Είναι ένα σπουδαίο ποτάμι για να περπατήσει κανείς, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, έχοντας αγώνες κωπηλασίας εκεί, αν οι άνθρωποι μπορεί να σπάσουν όλα τα παγκόσμια ρεκόρ. Θα ήθελαν να κωπηλατήσουν πολύ γρήγορα έτσι δεν είναι;».
- Απίθανα πράγματα από τον επικεφαλής της διοργάνωσης και τον ηγέτη της Αυστραλίας οι οποίοι δείχνουν να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Λίβερις χρησιμοποίησε επίσης ως δικαιολογία της συγκεκριμένης επιλογής το γεγονός ότι ο ποταμός Φιτζρόι είναι ο τόπος προπόνησης του Rockhampton Fitzroy Rowing Club, προσπερνώντας όμως το γεγονός ότι ο σύλλογος διαθέτει ειδικό πρωτόκολλο (που έχει να κάνει με την πιθανή… συνάντηση με κροκόδειλους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων).
- Ενστάσεις για την επιλογή, εξέφρασε και η διευθύντρια της Κωπηλατικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας Σάρα Κουκ, ρίχνοντας όμως το μπαλάκι στη Διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος και την ΔΟΕ.
«Ένα βασικό κριτήριο επιλογής του κωπηλατοδρομίου είναι ότι ο στίβος δεν πρέπει να έχει ρεύματα. Κι από τη στιγμή που δεν έχουν ρωτηθεί η Διεθνής Ομοσπονδία και η ΔΟΕ και δεν έχει γίνει κάποια τεχνική αξιολόγηση δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα τη δεδομένη χρονική στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2032 – Το χάος στο Μπρίσμπεϊν συνεχίζεται – Σχεδιάζουν κωπηλατοδρόμιο σε ποταμό με… κροκόδειλους
