Η ακτινογραφία της δράσης της τουρκικής «συμμορίας των 11» που εισήγαγαν σκληρά ναρκωτικά από την Τουρκία, έσπρωχναν ένα μέρος στην Ελλάδα και το υπόλοιπο «ταξίδευε» σε ευρωπαϊκές χώρες και «ξεδοντιάστηκε» από την ΕΥΠ και την Ασφάλεια, ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες της δικογραφίας.
- Οι Τούρκοι βαρώνοι, μέσα από το δίκτυο, που είχαν στήσει, γέμιζαν τα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης με άφθονο ναρκω-χρήμα, το οποίο επένδυαν σε πολυτελείς κατοικίες και πανάκριβα ελβετικά ρολόγια, δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Κεντρικό πρόσωπο, ένας 25χρονος Τούρκος, ο οποίος διώκονταν με Ερυθρά Αγγελία από τις αρχές της Τουρκίας για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Η υπόλοιποι δέκα, είχαν αναλάβει να τον κρύβουν είτε σε κατοικίες που μίσθωνε η οργάνωση, είτε σε πολυτελές ξενοδοχείο στα νότια προάστια.
- Σήμερα, η «συμμορία των 11» συνοδευόμενοι από τον νομικό τους υπερασπιστή κ. Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του 5ου ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.
Η πληροφορία της ΕΥΠ και το «ξεδόντιασμα»
- Η αρχή του τέλους για τη δράση της «συμμορίας των 11» σήμανε, πριν μερικές εβδομάδες όταν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό της υπόθεσης και στις καταθέσεις των αστυνομικών, έφθασε στα γραφεία της Ασφάλειας μια πληροφορία από την ΕΥΠ που έλεγε πως «Συμμορία σεσημασμένων Τούρκων υπηκόων, είχε εδραιωθεί στον ελλαδικό χώρο, δραστηριοποιούνται στην διακίνηση ναρκωτικών και παράνομων όπλων.
Τις παραλίες μουσεία και τα όπλα τα μεταφέρουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα παρανόμως κτηθέντα κέρδη, τα επενδύουν σε πολυτελείς κατοικίες, αυτοκίνητα και σε νόμιμες δραστηριότητες. Το ρόλο της νομιμοποίησης εσόδων είχαν ορισμένα μέλη».
- Οι αστυνομικοί χωρίς να χάσουν χρόνο, εκμεταλλεύτηκαν όλες τις πληροφορίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και έπιασαν αμέσως δουλειά. Κομβικό ρόλο, φέρεται να είχε ο 25χρονος Τούρκος καταζητούμενος ο οποίος είχε μοιράσει ρόλους στα υπόλοιπα μέλη. Έτσι, δουλεύοντας μεθοδικά κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη τους και τα σπίτια – καταφύγια που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση.
Πρόκειται για δύο σπίτια στο Πόρτο Ράφτη, ένα στη Δάφνη, ενώ σαν κρησφύγετο χρησιμοποιούσαν και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ανάβυσσο. Η 28η Νοεμβρίου, ήταν η μέρα που ορίστηκε σύμφωνα με το σχέδιο των αρχών να γίνει η μεγάλη επιχείρηση.
- Πάνοπλοι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., έκαναν έφοδο σε Δάφνη, Πόρτο Ράφτη και Ανάβυσσο, όπου εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες στα 11 μέλη της συμμορίας.
Το «αγαπημένο λεύκωμα», τα έξι Rolex και το Patek Philippe
- Από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης, 82.065 ευρώ, μαχαίρια και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών. Βέβαια, αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν η συλλογή με τα έξι πανάκριβα Rolex και το Patek Philippe, ενώ έχει μπει στο μικροσκόπιο και ένα σημειωματάριο με την ένδειξη «Αγαπημένο Λεύκωμα» στο οποίο αναφέρονται ονόματα και ποσά, τα οποία οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν για να έχουν στα χέρια τους όλη τη δράση και το πελατολόγιο της οργάνωσης.
Ο δικηγόρος των Τούρκων, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.
GIPHY App Key not set. Please check settings