in

Ο πατέρας έπαιζε ποδόσφαιρο σε 5Χ5 κι εκείνος παρενόχλησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του

Ένοχος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό, ένας 57χρονος ιδιοκτήτης γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 που έκατσε στο «σκαμνί» του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μια ανήλικη, 10 ετών.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή. Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία των γονέων της 10χρονης στην αστυνομία, τον Δεκέμβριο του 2017.

Τι είπε η ανήλικη στους γονείς της
Οι γονείς πήγαν στην αστυνομία λίγες ημέρες αφότου το παιδί τους εμπιστεύτηκε ότι ο 57χρονος, την ώρα που εκείνη παρακολουθούσε τον πατέρα της που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του, την έπιασε αγκαλιά και κόλλησε το σώμα του στο δικό της, με το πρόσχημα ότι ήθελε να την κατεβάσει από τα σύρματα του γηπέδου όπου είχε σκαρφαλώσει.

Επιπλέον, η ανήλικη ανέφερε στη μητέρα της, ότι ο κατηγορούμενος την ίδια ημέρα την κάλεσε στο γραφείο του γηπέδου και της έδωσε μια αθλητική φόρμα ομάδας ως δώρο, χωρίς όμως να της ζητήσει να βγάλει τα ρούχα της και να τη φορέσει μπροστά του.

Στην κατάθεσή της στην ΕΛ.ΑΣ., παρουσία ψυχολόγου, η ανήλικη είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος «με αγκάλιασε και ακούμπησε όλο το σώμα του πάνω στο δικό μου και δεν μου άρεσε καθόλου. Μετά από λίγες ημέρες το είπα στη μαμά μου γιατί αισθάνθηκα πολύ άσχημα, μετά εκείνη το είπε στον μπαμπά. Το είπα στη μαμά γιατί είναι κορίτσι. Μία ημέρα, μου είπε να πάω στο γραφείο του για να μου δώσει κάτι δώρα, φόρμες του ΠΑΟΚ και τα δοκίμασα πάνω από τα ρούχα μου».

Αρνείται την κατηγορία ο 57χρονος

Στην απολογία του ο 57χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι γνώριζε την ανήλικη και την οικογένειά της, καθώς με τον πατέρα της έπαιζαν ποδόσφαιρο αρκετές φορές την εβδομάδα.

«Την είχα δει αρκετές φορές, έρχονταν με άλλα παιδιά, ήταν πολύ καλή στο ποδόσφαιρο. Τη συγκεκριμένη ημέρα όλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο. Εγώ εργαζόμουν, εκεί ήταν και η σύζυγός μου. Ανέβηκε στο συρματόπλεγμα και για να την προστατεύσω την πήρα να την κατεβάσω. Έκανα μια απλή κίνηση που την κάνουμε όλοι. Γενικά προσέχουμε πολύ με τα παιδιά. Το περιστατικό με τη φόρμα έγινε την ίδια ημέρα και θα έδινα και στον αδελφό της», ισχυρίστηκε.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στην αγόρευσή της την αθώωση του κατηγορουμένου, λόγω αμφιβολιών, λέγοντας ότι αν ο 57χρονος είχε πρόθεση να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις εις βάρος της ανήλικης δεν θα το έκανε σε δημόσια θέα, καθώς είχε την ευκαιρία να την δει σε ιδιωτικό χώρο και θα χρησιμοποιούσε τα χέρια του για να την κακοποιήσει.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μπέττυ Μαγγίρα – “Αν η Φαίη Σκορδά δέχθηκε πρόταση από τον ΑΝΤ1 για τα Σαββατοκύριακα, καλώς να έρθει”

Χαλκίδα ΤΩΡΑ – Ορφανά αποτυπώματα στο σπίτι που δολοφονήθηκε η 63χρονη – «Σκηνοθετημένος ο χώρος του εγκλήματος»