in

Μυρτώ Αλικάκη για Πέτρο Λαγούτη – «Δυστυχώς, δίπλα σε έναν εξαρτημένο υπάρχει και ένας συνεξαρτημένος»

Με αφορμή την έναρξη της περιοδείας για την παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» σε όλη την Ελλάδα, η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε όλα, δε, η γοητευτική πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε με αυτοκριτική διάθεση στην συμπαράσταση που έδειξε στον πρώην σύζυγο της, Πέτρο Λαγούτη με εθισμό του στον τζόγο αλλά και τα διαστήματα που δεν έβαλε σε πρώτο πλάνο την προσωπική της ζωή.

Ο πρώην σύζυγος σου, Πέτρος Λαγούτης έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μεγάλη του περιπέτεια με τον εθισμό του στον τζόγο. Από την πλευρά σου, τι είδους διαχείριση κλήθηκες να κάνεις;

Το να μοιράζεσαι μια οικογενειακή ζωή και να ζεις δίπλα σε έναν άνθρωπο που είναι εθισμένος είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δυστυχώς, δίπλα σε έναν εξαρτημένο υπάρχει και ένας συνεξαρτημένος. Η αυτοκριτική που έχω κάνει είναι πως από αδυναμία, φόβο και άγνοια σίγουρα τα πρώτα χρόνια δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία σε κάποια πράγματα και μετά δεν είχα καθόλου το σθένος να κάνω αυτά που πρέπει να κάνει ο σύντροφος ενός εξαρτημένου ατόμου.

Το αποτέλεσμα ήταν να εξαντληθώ και να μην αντέχω άλλο. Θεωρώ πως αργότερα, όταν είχαμε χωρίσει με τον Πέτρο και εκείνος αποφάσισε να προχωρήσει σε ουσιαστική θεραπεία για πρώτη φορά στη ζωή του, ήμουν δίπλα του και με τον τρόπο που έπρεπε να είμαι. Αυτό ήταν κάτι που μας έφερε ξανά κοντά μετά από αρκετά χρόνια που ήμασταν χωρισμένοι. Πάντα ήμασταν πολιτισμένοι, αλλά αυτό που μας έκανε κάπως να ξαναγαπηθούμε ανθρώπινα και ουσιαστικά.

Την προσωπική σου ζωή πόσο χρόνο σου πήρε να την φροντίσεις ξανά;

Είναι πολλές οι περίοδοι που δεν την έχω φροντίσει, γιατί ήταν άλλες οι προτεραιότητες. Αλλά είμαι κάπως στωική με αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να πω πως δεν έχω ζήσει τη ζωή μου από τότε που χώρισα, αλλά πάντα στον όποιο ελεύθερο χρόνο, ποτέ σε βάρος των προτεραιοτήτων.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τραγωδία σε φαράγγι – Αγόρι καταπλακώθηκε από κλαδί και σκοτώθηκε

«Καιγόμουν σε χέρια και πρόσωπο» λέει ο αστυνομικός που υπέστη εγκαύματα στην επίθεση στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου