Ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο αποκαλούμενος «Έλληνας Ντι Πιέτρο» μαζί με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου πραγματοποίησαν έφοδο στη γνωστή gourmet ψαροταβέρνα «Παπαϊωάννου» που επρόκειτο να ανοίξει αρχές Ιουλίου στην περιοχή Άγιος Στέφανος.
Η έφοδος του εισαγγελέα και των αστυνομικών Αρχών έγινε με αφορμή καταγγελία αντιδημάρχου Μυκόνου για αυθαίρετη κατασκευή στην πρώην ψαροταβέρνα «Ο Πέτρος» που φέτος άλλαξε χέρια και πέρασε κάτω από την ομπρέλα της εταιρίας «Papaioannou» που διαθέτουν τρία ακόμη ομώνυμα εστιατόρια σε Πειραιά, Κηφισιά και Βουλιαγμένη.
Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο μηχανικοί που επέβλεπαν τις εργασίες προέκτασης στο ακίνητο.
Οι υπεύθυνοι της Papaioannou σκόπευαν να λειτουργήσουν εστιατόριο εκλεκτής ψαροφαγίας στο πρώτο επίπεδο του ακινήτου και μπαρ στο δεύτερο επίπεδο. Άπαντες πρόκειται να περάσουν τη διαδικασία του Αυτοφώρου στη Σύρο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου είχε ενημερώσει την Πολεοδομία της Σύρου για πιθανή αυθαίρετη κατασκευή στο ακίνητο στις 20/5/2023, ζητώντας να γίνει αυτοψία.
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική καταγγελία του αντιδημάρχου Μυκόνου, κ. Βαμβακούρη σχετικά με παράνομες οικοδομικές εργασίες στο εν λόγω κατάστημα.
Όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι πέντε εργαζόμενοι τελούσαν τις παρακάτω εργασίες: Κατασκευή πέργολας 200 τ.μ. και ύψους 4 μέτρων, καθώς και εσωτερικές διαρρυθμίσεις.
Ο επιβλέπων μηχανικός του έργου Σ.Μ. έδειξε στους αστυνομικούς μια άδεια μικρής κλίμακας, κάτι που τους έβαλε σε υποψίες δεδομένου ότι οι περισσότερες αυθαιρεσίες στο νησί γίνονται με τέτοιου είδους άδειες.
Γι’ αυτό και η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας ζήτησε τη συνδρομή της Πολεοδομίας. Ως αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθεί η έφοδος στο ακίνητο και να συλληφθούν επιτόπου όσοι βρίσκονταν εκεί.
Η ιστορία της φημισμένης ψαροταβέρνας Παπαϊωάννου
Ξεκινώντας από την ενδοχώρα του Πειραιά στις αρχές του ’90, το πρώτο εστιατόριο – ναυαρχίδα μεταφέρθηκε στην Ακτή Κουμουνδούρου τον Απρίλιο του 2013 για να απογειώσει τη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών του με την απαράμιλλη θέα του στο Μικρολίμανο.
- Η μοναδική τοποθεσία πάνω στη θάλασσα στην εμβληματική περιοχή του Πειραιά, εναρμονίστηκε με το μενού ενισχύοντας περαιτέρω τα θαλασσινά αρώματα και τις γεύσεις.
Τον Μάιο του 2021 ο Γιώργος Παπαϊωάννου «άνοιξε τα πανιά του» προς αναζήτηση νέου λιμανιού και έριξε άγκυρα στο Κεφαλάρι για το δεύτερο σε σειρά ομώνυμο εστιατόριό του, ενώ τον Ιούνιο του 2021 προστέθηκε το τρίτο σημείο – σταθμός για ποιοτική ψαροφαγία στο Καβούρι, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Ο Ιούνιος του 2023 βρίσκει τον δραστήριο Παπαϊωάννου να βάζει ξανά πλώρη, με βάρκα του την άριστη ποιότητα και πανιά του την επιβράβευση από ένα πιστό κοινό, που συνδέει άμεσα το όνομά του με την πιο ιδιαίτερη εμπειρία ψαροφαγίας στην Ελλάδα.
Στα βραβεία FNL Best Restaurants, στην κατηγορία «Εστιατόριο για ψάρι», κερδίζει για πρώτη φορά αστέρι το εστιατόριο στο Καβούρι, ενώ διατηρεί για άλλη μία χρονιά το δικό του, το εστιατόριο στον Πειραιά. Επόμενο λιμάνι του Παπαϊωάννου, η Μύκονος.
Μακριά από τη βοή της Χώρας, στον όμορφο και γραφικό οικισμό του Αγίου Στεφάνου, το εστιατόριο Παπαϊωάννου είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Μυκόνου: Εδώ, οι ρυθμοί αλλάζουν και ο χρόνος γύρω από το τραπέζι παίρνει άλλη αξία.
Μακριά από τα πάρτι και τα clubs του νησιού, το αυθεντικό πρόσωπο του ελληνικού καλοκαιριού φοράει το καλύτερό του ηλιοβασίλεμα και γράφει το επόμενό του κεφάλαιο με πρωταγωνιστές, όπως πάντα, την άψογη πρώτη ύλη και την αυθεντική εμπειρία που υπογράφει το όνομα Παπαϊωάννου, ξανά και ξανά, εδώ και δεκαετίες.
GIPHY App Key not set. Please check settings