in

Μητέρα Πισπιρίγκου κατά Δασκαλάκη – Μου είπε “έδωσα μπουνιές στην κόρη σου”

Σε αντιπαράθεση βρέθηκαν πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου και η πλευρά Δασκαλάκη, με την κατηγορούμενη να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια της δίκης για τον θάνατο των δυο νεότερων παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας. Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε αυτή τη φορά η Ελένη Πισπιρίγκου, μητέρα της κατηγορούμενης, ωστόσο η κατάθεσή της προκάλεσε την αντίδραση της υποστήριξης της κατηγορίας, η οποία δήλωσε πρόθυμη να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. “Υπάρχει επιλεκτική μνήμη αλλά κάποια πράγματα τα ξεχνά επιλεκτικά. Είναι αναξιόπιστη και δεν έχουμε καμία ερώτηση. Επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί ο Δασκαλάκης παρουσιάστηκε ως ‘κακοποιητής‘”, είπε η συνήγορος όταν ήρθε η σειρά της να εξετάσει τη μάρτυρα. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ρούλας Πισπιριγκου: “Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά, το έχει καταθέσει και ενόρκως. Πρέπει να σεβαστούμε, όπως έκανε και η δική μας πλευρά, τους γονείς μας τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους”.

  • Η κατάθεση τελικά ολοκληρώθηκε δίχως να τις υποβληθούν ερωτήσεις πέρα από αυτές της προέδρου του δικαστηρίου. Νωρίτερα, η Ελένη Πισπιρίγκου, χωρίς να μπει σε πολλές λεπτομέρειες, προσπάθησε να σκιαγραφήσει τη σχέση της κατηγορούμενης με τον Μάνο Δασκαλάκη. Εξήγησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε αναλυτική ενημέρωση από τις κόρες της για να την προφυλάξουν από τα όσα συνέβαιναν. Στην προσπάθεια δε της προέδρου να λάβει πιο αναλυτικές απαντήσεις -όπως έχει κάνει η μάρτυρας σε προηγούμενες καταθέσεις της- η Ελένη Πισπιρίγκου τόνισε: “Έχω χάσει τρία εγγόνια, το παιδί μου είναι στη φυλακή και εγώ δεν ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι… δεν ήρθα να πω ψέματα“. Η Ελένη Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στον θάνατο της εγγονής της Μαλένας εξηγώντας ότι ενημερώθηκε σχετικά από το σύζυγο της, χωρίς να καταλαβαίνει ακριβώς τί της έλεγε. “Μου είπε ο σύζυγος μου πως ‘το παιδί έφυγε‘. Δεν μπορούσα να το καταλάβω, έλεγα ‘που πήγε;‘. Μου είπε η κόρη μου ‘μαμά με ένα ‘αχ’ έφυγε το παιδί‘. Μου είπε πως το παιδί είχε ξαπλώσει και έφυγε με ένα ‘αχ’. Της έλεγε ‘μαμά ξάπλωσε και εσύ‘ και άκουσε ένα ‘αχ‘, δεν το είδε καθόλου καλά και φώναξε τους γιατρούς. Δεν ξέρω πόσοι γιατροί ήρθανε”, εξήγησε. Περιέγραψε τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Μαλένας, αναφέροντας: “Δεν είχε βάλει στο κεφάλι πως η Μαλένα είχε χαθεί, έκλαιγε όλη ημέρα, φορούσε μαύρα.

Και η Τζωρτζίνα παραπονιόταν. Της είπα να πάει σε ψυχολόγο να την βοηθήσει να διαχειριστεί το θάνατο. Είχε δεχθεί”. Μάρτυρας: Ήταν της άποψης πως ό,τι φεύγει, φεύγει, δε θα κάτσουμε να πεθάνουμε και εμείς, έχουμε και άλλο παιδί. Σε ένα περιστατικό ήμουν μπροστά που ήταν πάνω στο τάφο και έκλαιγε και της είπε ‘σταμάτα να κλαις’. Της το συζήτησα και μου είπε ‘μαμά, ο Μάνος είναι αυτής της άποψης’. Αναφορικά με τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη υποστήριξε ότι η ίδια γνώριζε για δύο έντονους τσακωμούς. “Ο πρώτος ήταν όταν είχε γεννηθεί η Ίριδα, και της πέταξε το κινητό και την χτύπησε στο χείλος. Είχε μιλήσει ο κ. Δασκαλάκης με το σύζυγο μου, είχαν πει κάποια πράγματα. Προσπαθούσαν να με προφυλάξουν, δεν μου έλεγαν πολλά. Μόνο ότι είχαν ένταση και της πέταξε το κινητό. Ήταν Χριστούγεννα θυμάμαι. Είχαμε μία συζήτηση για τη σχέση των ζευγαριών. Μου λέει ‘άκουσε να σου πω η κόρη σου θέλει ξύλο, της έδωσα πολλές μπουνιές‘. Νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Μου είπε η κόρη μου τελικά ότι την χτύπησε στο αυτοκίνητο. Δεν μου είπε πως γινόταν συνέχεια αυτό. Την είχα ρωτήσει εάν λέει αλήθεια ή ψέματα. Μου είπε πως της έδωσε κάποια χαστούκια. Τα συζητούσε με την αδελφή της, εγώ δεν ήμουν μέσα στα πράγματα”, κατέθεσε. Τέλος, υποστήριξε πως την περίοδο που έφυγε από τη ζωή και το βρέφος της οικογένειας, οι σχέσεις των δύο γονέων δεν ήταν καλή. “Είχε η κόρη μου μία σχέση για ένα βράδυ και ο Μάνος δεν το δεχόταν. Μου το είπε η Δήμητρα.

  • Της ζήτησε να χωρίσουν. Εκεί έγινε και το περιστατικό που την χτύπησε. Ξέρω πως σκεφτόταν να χωρίσει ο κ. Δασκαλάκης να νοικιάσει ένα σπίτι. Νομίζω πως νοίκιασε μία γκαρσονιέρα, κοντά στην περιοχή. Η κόρη μου δεν ήθελε να χωρίσουν. Μου έλεγε πως ο Μάνος δεν το δέχεται, εγώ του είπα την αλήθεια και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι. Ήταν αναστατωμένη, στεναχωρημένη. Ο σκοπός της ήταν η οικογένεια της”, εξήγησε προσθέτοντας ότι για το θάνατο της Ίριδας έμαθε και πάλι από το σύζυγο της, ενώ στη συνέχεια η αδελφή της κατηγορούμενης της έδωσε κάποια παραπάνω στοιχεία. “Μου είπε η Δήμητρα ότι ξάπλωσαν, το μωρό ήταν με την Τζωρτζίνα και νωρίς το πρωί έκλαψε. Η Ρούλα πήγε να φτιάξει το φαγητό, αλλά δεν έφαγε γιατί της έδωσε πιπίλα και ξανακοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα θα πήγαιναν στην πεθερά της για φαγητό και δεν είχε ξυπνήσει το μωρό. Η Δήμητρα πήγε να το ξυπνήσει και το βρήκε, το πήγε στην κουζίνα. Λεπτομέρειες δεν ξέρω, αποφεύγει και να μου πει μέχρι τώρα. Μετά το θάνατο ο κ. Δασκαλάκης γύρισε. Πιστεύω ότι ήταν δική του απόφαση και το είπε στη Ρούλα. Πιστεύω ότι ήταν το τελευταίο που την ενδιέφερε… μετά ξανά έφυγε ο κ. Δασκαλάκης, δεν ξέρω τους λόγους”.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Συνελήφθη ο γιος του Γιάννη Σκαφτούρου για παράνομη οπλοκατοχή

Κιβωτός του Κόσμου – Ο πατέρας Αντώνιος παραπέμπεται με εισαγγελική εντολή για ασέλγεια ανηλίκων