in

OMGOMG WTFWTF

Φουντώνει η φωτιά στην Πάρνηθα – Στη μάχη και δασοκομάντος. Οι ισχυροί άνεμοι και…οι “βουτιές” θανάτου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15.00, σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας.

 

  • Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία. Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

 

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων.

 

 

 

 

Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

 

 

“Προφανώς, κάποιος έδωσε τη σπίθα και πυροδότησε την πυρκαγιά”, τόνισε στον Σκάι ο πυρομετεωρολόγος Θοδωρής Γιάνναρος, τονίζοντας πως τα αίτια της πυρκαγιάς είναι σε κάθε περίπτωση άγνωστα, επισήμως.

Τι νομίζετε;

-3 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Νεκρή η τρανς Diona Dallas μετά την πτώση από μπαλκόνι

Αθηνά Οικονομάκου – Δείτε τη με μαγιό να τονίζει ένα μέρος του σώματός της…