in

Με βραβεία έφυγαν οι Έλληνες μαθητές από τους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools 2024

Σημαντικές διακρίσεις για τους Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στους 19ους Παγκόσμιους Τελικούς του STEM διαγωνισμού F1 in Schools.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν 23- 26 Νοεμβρίου 2024 στο Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, με τη συμμετοχή 55 ομάδων από 25 χώρες από όλο το κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.
Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα «evolut1on» από την Γερμανία, στην 2η θέση κατατάχθηκε η ομάδα «Array» από τη Γερμανία και στην 3η θέση η ομάδα «Lunar» από την Αυστραλία.
Οι ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν με σημαντικά βραβεία και έπαθλα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα «PiForce», αποτελούμενη από μαθητές από το Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου και το Γενικό Λύκειο Δροσιάς, κέρδισε το βραβείο “CHAIR OF JUDGES RECOGNITION OF ACHIEVEMENT AWARD”.

Το συγκεκριμένο έπαθλο για «εξαιρετικά επιτεύγματα» απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής των Αγώνων στους μαθητές της ελληνικής ομάδας επειδή σχεδίασαν και κατασκεύασαν μια καινοτόμα επιτραπέζια CNC μηχανή 4-αξόνων, κατάλληλη για κατεργασία τρισδιάστατων μοντέλων. Όπως είναι τα δύο Formula 1 μοντέλα, που διαγωνίστηκαν όλες οι ομάδες στους παγκόσμιους αγώνες, τα οποία οι μαθητές της «PiForce» κατεργάστηκαν και κατασκεύασαν μόνοι τους, χρησιμοποιώντας την δική τους επιτραπέζια CNC μηχανή, η οποία ελέγχεται από Η/Υ και έχει δυνατότητες κίνησης σε 4 άξονες. Ένα πολύ σημαντικό βραβείο, που αναδεικνύει τις δυνατότητες των Ελλήνων μαθητών και την εκπαίδευση που παρέχεται από τα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία.

Επίσης, η ομάδα «Infinite Green Force», αποτελούμενη από μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και το 3ο & 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών, κέρδισε το βραβείο «THE AUTODESK AI GENERATIVE DESIGN AWARD». Το συγκεκριμένο έπαθλο απονεμήθηκε στην ομάδα επειδή κέρδισε μια ξεχωριστή δοκιμασία των παγκόσμιων αγώνων F1 in Schools, σχετική με εφαρμογή εργαλείων Παραγόμενης Τεχνητής Νοημοσύνης (Α.Ι. Generative) για τρισδιάστατο σχεδιασμό και αεροδυναμική ανάλυση οχημάτων του μέλλοντος. Η δοκιμασία διοργανώθηκε στο περιθώριο των φετινών αγώνων από την γνωστή εταιρεία κατασκευής 3D λογισμικών AUTODESK, που είναι και παγκόσμιος υποστηρικτής του διαγωνισμού, χορηγώντας δωρεάν λογισμικά προϊόντα της σε όλες τις μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ακόμα μία ελληνική διάκριση σημειώθηκε και στην δοκιμασία επιλογής των 10 καλύτερων μαθητών των αγώνων, για να συμμετέχουν στην Ακαδημία Μηχανικών «Komatsu Williams Engineering Academy Class of 2024», μεταξύ των οποίων επιλέχθηκε και ο μαθητής Γιώργος Παπαδόπουλος από την ομάδα «Viper Racing», αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή.
Όσον αφορά την τελική κατάταξη των αγώνων, τη 18η θέση πήρε η ομάδα «Infinite Green Force», την 22η θέση η ομάδα «Viper Racing» και την 29η θέση η ομάδα «Aegean Racing» με μαθητές από το Κολλέγιο Ανατόλια και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Επίσης, όλες οι ελληνικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές από τον Φερνάντο Αλόνσο, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 και νυν οδηγό της Aston Martin F1.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο Jay-Z κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε 13χρονη μαζί με τον «Diddy»

Έλλη Τρίγγου – «Ο γάμος δεν με απασχολεί, με ενδιαφέρει η έννοια της μητρότητας»