Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη που έπεσε θύμα των πυροβολισμών το πρωί του Σαββάτου. Η κηδεία της 56χρονης γίνεται 140 χλμ μακριά από το αιματοβαμμένο χωριό Βορίζια του Ηρακλείου.
Η κηδεία της 56χρονης έγινε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο χωριό Αλικιανός στα Χανιά το μεσημέρι της Τρίτης (4.11.25) παρά το γεγονός, ότι η άτυχη 56χρονη δεν ζούσε στο συγκεκριμένο χωριό. Η οικογένεια της 52χρονης επέλεξε να γίνει η κηδεία της μακριά από τα Βορίζια, τον τόπο καταγωγής της. Ο Αλικιανός ήταν το χωριό του συζύγου της, ο οποίος πέθανε πριν από λίγα χρόνια.
Η σορός της βρισκόταν από το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο χωριό Αλικιανός, ενώ η αστυνομία είχε επιστρατεύσει ανιχνευτή μετάλλων, drones αλλά και ειδικό σκύλο για όσους έμπαιναν στην εκκλησία.
Συγκλονιστικό ήταν το μήνυμα του ιερέα στην κηδεία. «Όσο αφήνουμε το αίμα να κυλά ο τόπος μας μαυρίζει. Μόνο όταν αφήσουμε τον Χριστό να μπει στην καρδιά μας θα πάψει ο τόπος μας να θρηνεί νεκρούς», είπε.



GIPHY App Key not set. Please check settings