in

Μαγνησία ΤΩΡΑ – «Ο θάνατός της δεν προήλθε από γαστρεντερίτιδα», λέει ο εγγονός της 91χρονης

Ανάστατη εξακολουθεί και παραμένει και σήμερα (03.06.2024) η τοπική κοινωνία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στην Μαγνησία με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που έχουν στείλει δεκάδες – παιδιά και ηλικιωμένους- στο νοσοκομείο.

Σοκ έχει προκαλέσει από το πρωί της Δευτέρας, ο θάνατος μιας 91χρονης από τον Αλμυρό Βόλου, η οποία αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι «έσβησε» ως αποτέλεσμα των συμπτωμάτων της γαστρεντερίτιδας.

Ωστόσο, πληροφορίες του newsit.gr ανέφεραν πως η 91χρονη πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από σηπτικό σοκ και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με τα περιστατικά σαλμονέλας στη Μαγνησία.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο εγγονός της άτυχης ηλικιωμένης: «Καμία σχέση ο θάνατος της γιαγιάς μου με τα κρούσματα γαστρεντεριτιδας», δήλωσε ρητά ο άντρας στο newsit.gr.

«Ξημερωμα Κυριακής σηκώθηκε με πυρετό γύρω στο 37,5 και τάση για εμετό. Στη συνέχεια την μεταφέραμε στο κέντρο υγείας τη φρόντισαν και μετά από είκοσι λεπτά γυρίσαμε σπίτι. Μετα από λίγο πάλι δεν αισθανόταν καλά πήγε μια φορα τουαλέτα και τελικα την πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν είχε σχέση με τα κρούσματα της γαστρεντεριτιδας», επανέλαβε.

20 παιδιά και 14 ενήλικες στο νοσοκομείο
Στο μεταξύ, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλο παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τα κρούσματα και τις νοσηλείες

Από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει αν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στα παρακάρλια χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να πάρει δείγματα νερού, να τα αναλύσει και να διαπιστώσει τις αιτίες που έχουν προκαλέσει γαστρεντερίτιδα σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Σήμερα από την πλευρά της Εισαγγελίας Βόλου υπήρξε και παρέμβαση για την μόλυνση του νερού στο Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο, ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, αφού προκλήθηκαν μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον πληθυσμό της περιοχής.

Από τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολγίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου συνιστάται προς τον πληθυσμό των δύο χωριών να μην πίνει το νερό της βρύσης, να μην το χρησιμοποιεί για μαγείρεμα ούτε και για οποιαδήποτε άλλη χρήση μέχρι να διαπιστωθεί από τις αναλύσεις τι έφταιξε για τη μόλυνση του πόσιμου νερού.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κουκλάρα πολίστρια πήρε μεταγραφή στην Ελλάδα – Τέλειο κορμί – Γυναικάρα!

Αυτή είναι η εντυπωσιακή ΠΑΟΚτσού αποθεώθηκε από χιλιάδες Αρειανούς στο γήπεδο!