in

Μαγνησία ΤΩΡΑ – Ανησυχία για τα 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον δήμο Ρήγα Φεραίου στην Μαγνησία, μετά την αποκάλυψη ότι 100 και πλέον άτομα, κατέληξαν μαζικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσιάζοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, πιθανότατα από το νερό.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η συρροή τόσων πολλών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας φέρνει αύριο Δευτέρα (03.06.2024), άρον- άρον στις περιοχές της Μαγνησίας, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης.

Μέχρι στιγμής, επτά παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική, ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Βόλου.

Mετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε τις έρευνες.

«Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», τονίστηκε στην ιστοσελίδα από την Διεύθυνση υγείας της ΠΕ Μαγνησίας.

«Εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα», επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενημέρωσε αμέσως τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες συστάσεις. Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα, κλιμάκιο του Οργανισμού θα μεταβεί στην περιοχή.

Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:

«Να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νεφέλη Μεγκ – «Δεν μιλάω με την Παπίλα. Ήταν πολύ κακό το κλίμα στην εκπομπή»

Νεύρα της Μπακοδήμου με τους συνεργάτες της – Δεν αποκάλυπταν με ποιον επώνυμο βγαίνει η Αντωνά!