Στις Rainbow Mermaids παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Λίλα Μπακλέση, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπειρία της στο “Ταμάμ”, τις κρίσεις πανικού που έπαθε, όπως και στο λόγο που από τον ΑΝΤ1 δεν ήθελαν να αποκαλύψει την πραγματική της ηλικία.
Μιλώντας για το πώς πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημοφιλή σειρά, η Λίλα Μπακλέση ανέφερε ότι “Τελείωσα το Εθνικό Θέατρο και άρχισα να πηγαίνω σε κάποιες ακροάσεις και μάλιστα την ίδια μέρα είχα πάει στην τελευταία ακρόαση του Ταμάμ και έλεγα πως δε θα με πάρουν -είχα κάνει τρεις-τέσσερις ακροάσεις- με πήραν τηλέφωνο ότι με πήραν στο Εθνικό σε μία παράσταση και αμέσως μετά, μέσα σε μισή ώρα, μου τηλεφώνησαν ότι με πήραν και στο Ταμάμ. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ξεκινάμε γυρίσματα 7:00 το πρωί για να τελειώνω εγώ στις 16:50, να με πηγαίνουν με μηχανάκι στην πρόβα -γιατί δεν μπορείς να αργήσεις στην πρόβα του Εθνικού- οπότε η ζωή μου δεν υπήρχε. Όταν ξεκίνησε το Ταμάμ και είχε κάνει χαμό εγώ δεν το ήξερα, δεν το είχα καταλάβει. Έμενα στα Εξάρχεια, που ποιος βλέπει τηλεόραση, και το κατάλαβα αργότερα”.
Στη συνέχεια, η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της μεγάλης δημοφιλίας που απέκτησε από το “Ταμάμ” λέγοντας πως “Δεν το περίμενα. Τώρα υπάρχουν πάρα πολλές σειρές στην τηλεόραση. Τότε, μόλις είχε γίνει η κατάσταση με τα πολλά τούρκικα, υπήρχε η κρίση, είχαν σταματήσει να γίνονται ελληνικές σειρές -ήμασταν περίπου 5 σειρές- πολύ λίγες. Το Ταμάμ είχε τρομερή δημοφιλία κυρίως σε μικρά παιδιά, τα οποία δεν έχουν φίλτρο. Έρχονται να σου δώσουν την αγάπη τους με έναν άλλο τρόπο. Εγώ δεν ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο και είχα κρίσεις πανικού και κρίσεις άγχους, τις οποίες δεν τις διαχειρίστηκα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, αφού συνέχιζαν οι κρίσεις άγχους και πανικού, αφού έφυγα στο Λονδίνο, ήρθε ο κορονοϊός και το αντιμετώπισα… Λόγω των πανικών ήταν η περσόνα μου η Έλλη, Όταν ήμουν κάπου έξω και ήμουν πιο εσωστρεφής, όλοι με ρωτούσαν τι έπαθα και τι έχω. Ήμουν πιο εσωστρεφής σε κάποια σημεία. Τότε έκανα ένα κλικ και γινόμουν η Έλλη για να μη χρειαστεί να απαντήσω σε ερωτήσεις”
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Λίλα Μπακλέση μίλησε για ένα απρόοπτο περιστατικό που συνέβη στα γυρίσματα της σειρά, το οποίο προκάλεσε των πανικό όλων. “Κάναμε μια σκηνή που είχα ένα μπαλόνι σαν καρδιά. Ήμασταν με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου και μου έδινε αυτό το μπαλόνι/ Εγώ μέσα στη λήψη αποφάσισα ότι θα πάρω το μπαλόνι και θα το τρίψω στη μούρη μου. Το τρίβω στη μούρη μου και πάμε να κάνουμε δεύτερη λήψη. Το ξανατρίβω και βλέπω όλους να αρχίσουν να ανησυχούν. Εγώ άρχισα να μη νιώθω πάρα πολύ καλά και αρχίζει και φουσκώνει όλο το πρόσωπό μου. Κάπου ήταν αυτό το μπαλόνι, έπαθα αλλεργική αντίδραση, φούσκωσε όλο το πρόσωπό μου και άρχισε να φωνάζει ο σκηνοθέτης: ‘Βοηθήστε την, δώστε της κάτι’. Φούσκωσα και έπαθα μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση, πήγαν να με χάσουν” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, η γνωστή πρωταγωνίστρια υπογράμμισε ότι “Όταν έκανα τις ακροάσεις ήμασταν στο ready to cast με τη Σοφία Δημοπούλου, η οποία είναι μία καταπληκτική cast director, και μου είπε: ‘Άκουσέ με, δε θα πεις πόσο χρονών είσαι’. Μόλις είχα τελειώσει το Εθνικό και ήμουν 28 χρονών. ‘Νομίζουν ότι μόλις έχεις τελειώσει το Εθνικό άρα είσαι γύρω στα 21’. Είπα: ‘Εντάξει, δε θα το πω’. Με πήραν στη δουλειά, πάω να υπογράψω και ο σκηνοθέτης κατάλαβε πόσο χρονών είμαι, όταν υπέγραψα. Μετά ο ΑΝΤ1 δεν μου επέτρεπε να λέω σε συνεντεύξεις πόσο χρονών είμαι. Το κάναμε για να μη χαλάσουμε το μυστήριο και τον κόσμο του Ταμάμ. Πίστευαν όντως ότι είμαι 16 -18 χρονών”.
GIPHY App Key not set. Please check settings