in

Λαμία ΤΩΡΑ – Με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής… έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα μαθητών

Με ιδιαίτερη σοβαρότητα διεξάγεται η έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο που ήταν υπεύθυνο για τα σχολικά γεύματα, στη ΒΙΠΕ Λαμίας. Από το βράδυ της Κυριακής, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, χθες Δευτέρα 20/5 πήγε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο των ερευνών. Στο στόχαστρο των ερευνών έχουν μπει πειστήρια και ίχνη από τους χώρους που παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατά την έναρξη της πυρκαγιάς κατάφεραν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο προτού φτάσουν στις δεξαμενές με προπάνιο που υπήρχαν. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις Αρχές είναι πολλά, με βασικό να είναι αυτό που αφορά στο πώς και πού ξεκίνησε η φωτιά.

  • Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά άρχισε πιθανότατα από κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πήρε εκτάσεις, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτό να έχει αποδειχθεί. Αν όντως συνέβη αυτό, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα κληθούν να απαντήσουν στο πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος είχε ρίξει κάποιο εύφλεκτο υγρό. Σημαντικά στοιχεία ίσως δοθούν και από τυχόν βιντεοληπτικό υλικό που συλλέξουν. Αν υπήρχαν κάμερες στο εργοστάσιο οι οποίες καταστράφηκαν από τη φωτιά, αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς το σημαντικό είναι το καταγραφικό το οποίο θα πρέπει να υποδείξουν είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο υπεύθυνος ασφαλείας, σε ποιο σημείο βρισκόταν, κάτι το οποίο ενδεχομένως να έχει γίνει ήδη. Παράλληλα, υλικό θα αναζητηθεί και από άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ίσως ύποπτες κινήσεις που έγιναν πριν την έναρξη της φωτιάς.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Απεργία ΑΔΕΔΥ – Τι ισχύει για μετρό, λεωφορεία και Τραμ

Μπέττυ Μαγγίρα – «Αρέσουμε σαν εκπομπή, αλλά το θέμα είναι να τα φέρνουμε και στο ταμείο»