in

OMGOMG

Καιρός – Στον κλοιό του καύσωνα η χώρα, μέχρι 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Το κύμα καύσωνα με τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, που θα φτάσουν μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Πέμπτη.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αύριο Πέμπτη θα είναι γενικά αίθριος, με τον καύσωνα να επιμένει.

 

  • Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση μόνο στα βορειοδυτικά. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

 

 

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

 

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 38 με 39 , τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 39 με 41 βαθμούς, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 43 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Επικό σκηνικό με γιαγιά που έψαχνε τον «παπά» του Σασμού για να τον «σταυρώσει» στις Ευρωεκλογές!

Φόβοι ότι ο Άφλεκ “κυλάει” ξανά στο αλκοόλ, καθώς πλησιάζει το διαζύγιο με την Τζένιφερ Λόπεζ (ΦΩΤΟ)