in

Καιρός – Καύσωνας με 42άρια βάζει στον «φούρνο» 6 περιοχές – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά σε 6 περιφέρειες

Με ανεμιστήρες, καπέλα, air condition και πολλά νερά πρέπει να προμηθευτούμε λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Καύσωνας «express» θα σφυροκοπήσει την Παρασκευή (22.08.2025) την χώρα μας, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία έως τους 42 βαθμούς. Ο κίνδυνος για φωτιά θα είναι πολύ υψηλός σε 6 περιφέρειες.

Από την Πέμπτη άρχιζε να αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Από τις βροχές και τις σχετικά χαμηλές –για την εποχή- θερμοκρασίες, φτάσαμε στα 37άρια. Η Παρασκευή ωστόσο προβλέπεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας. Ο καύσωνας θα διαρκέσει μόλις 1 ημέρα κάτι που δίνει ελπίδα στους πυρομετεωρολόγους πως ο κίνδυνος για φωτιά θα μειωθεί από το Σάββατο.

Οι 6 περιοχές που θα μπουν στον «φούρνο» είναι Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία. Το θερμόμετρο φαίνεται πως θα δείξει τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Σε όλη την υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 40 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα φτάσουν έως τα 6 μποφόρ.

 

Ο καιρός την Παρασκευή 22.08.2025
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες μέχρι το μεσημέρι, στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Διαποντίων νήσων – Παξών) και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου. Κατά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός να και τις βραδινές ώρες στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά όπου θα φθάσει τους 37 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Άντζελα Ζούγρα – Το απίστευτο ντεκολτέ της δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Φανή Δρακοπούλου – Ανάβει «φωτιές» στην αμμουδιά με εντυπωσιακό μαγιό