in

Καύσωνας – Άδεια ειδικού σκοπού και μέτρα για τα σχολεία ζητούν οι γονείς

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα ώστε οι εξεταζόμενοι των Πανελλαδικών να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους αλλά και να δοθεί άδεια τουλάχιστον σε έναν γονέα για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, εφόσον τα σχολεία κλείνουν, απαιτεί η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

  • Συγκεκριμένα, διεκδικούν τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες στα σχολεία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών. Επισημαίνουν μάλιστα την ανάγκη να υπάρχει ειδική μέριμνα τόσο για τους μαθητές της γ’λυκείου, όσο και για τους εκπαιδευτικούς ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Επιπλέον, ζητούν να χορηγηθεί άδεια ειδικού σκοπού από την εργασία τουλάχιστον στον ένα γονέα παιδιών μικρής ηλικίας, των οποίων τα σχολεία κλείνουν λόγω καύσωνα, διαφορετικά θεωρούν πως το κλείσιμο των σχολείων είναι «προσχηματικό».

  • Η ανακοίνωση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

    «Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και τις δημοτικές αρχές της Αττικής να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα παιδιά που εξετάζονται στις πανελλαδικές τις επόμενες ημέρες να κάνουν την προσπάθεια τους σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες.
    Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης σε εκπαιδευτικούς και γονείς!

  • Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων είναι τελείως προσχηματική εφόσον δεν συνοδεύεται και με χορήγηση άδειας σε έναν τουλάχιστον από τους δύο γονείς ιδιαίτερα των μαθητών των μικρότερων ηλικιών.
    Απαιτούμε έστω και τώρα να χορηγηθεί έκτακτη άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που χρειάζεται να παραμείνουν μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά.
    Απαιτούμε έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών και ιδιαίτερη μέριμνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Τα σχολεία μας, όταν δεν «βρέχει» σοβάδες, βράζουν σε αυτές τις θερμοκρασίες πολλές φορές το χρόνο και μαζί τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Επιτέλους ας αφήσει το Υπουργείο τις μεγαλοστομίες για ψηφιακό σχολείο και ας ξεκινήσει με τα βασικά.
Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Céline Dion – Η τραγουδίστρια προειδοποιεί για την αλόγιστη χρήση φαρμάκων

Εξομολόγηση Ρονάλντο – «Δεν μου μένουν πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, πρέπει να το απολαύσω»