in

Ιταλικό μπλόκο σε ελληνική νταλίκα με φορτίο κοκαΐνης

Φρένο σε μεταφορά φορτίου κοκαΐνης αξίας τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο βρισκόταν κρυμμένο σε ελληνική νταλίκα έβαλαν οι Ιταλοί για ακόμα μια φορά.

Ο έλεγχος του φορτηγού από τις Ιταλικές Αρχές έγινε στον αυτοκινητόδρομο A22 στην περιοχή του Τρέντο ενώ συνελήφθη ένας 46χρονος Έλληνας, οδηγός του οχήματος, ο οποίος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών.

Η νταλίκα με τις ελληνικές πινακίδες προερχόταν από την Ολλανδία. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων ενημερώθηκε για να σταματήσει το συγκεκριμένο όχημα προκειμένου να το ελέγξει.

H νταλίκα με ελληνικές πινακίδες που κατασχέθηκε

Ο οδηγός όμως ήταν πολύ νευρικός όσον αφορά τις απαντήσεις σε ερωτήματα που του έθεταν με αποτέλεσμα να γίνει περεταίρω έλεγχος. Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Αστυνομίας Οικονομικού Εγκλήματος με δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους οι οποίοι κατάφεραν και ξετρύπωσαν 60 πακέτα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 67 κιλών.

Το φορτίο και το φορτηγό κατασχέθηκαν με τις Ιταλικές Αρχές τώρα να βάζουν στο μικροσκόπιο τους παραλήπτες των ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ακόμα δεν έχει αποκαλύψει τον προορισμό του φορτίου και κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

To φορτίο με την κόκα

Το γεγονός όμως ότι η μεταφορά είχε ξεκινήσει από την Ολλανδία δεν προκαλεί εντύπωση αφού ο τρόπος μεταφοράς αλλά και η διαδρομή είναι γνώριμα στις Αρχές. Σημειώνεται πως στο παρελθόν έχουμε δει πολλές φορές οργανωμένα καρτέλ να στέλνουν ακόμα και στην χώρα μας κόκα μέσω της συγκεκριμένης διαδρομής.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα όπου σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» προβληματίζει τους Ιταλούς οι οποίοι έχουν άψογη συνεργασία με τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές. Όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ανώτατος Ιταλός αξιωματικός, «δεδομένου ότι η Ντράνγκετα (Μαφία της Καλαβρίας) ελέγχει σημαντικά τη διακίνηση της κόκας στην Ευρώπη πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά το εάν στις μεταφορές χρησιμοποιούνται πια και ελληνικά οχήματα, που θα σήμαινε πως η Ντράγκετα ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε συνεργασία με άλλες εγκληματικές οργανώσεις τουλάχιστον όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών».

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γιατί τα ακτοπλοϊκά είναι τόσο ακριβά – Οικογένεια θα χρειαστεί 800 ευρώ για να πάει στην Κρήτη

Συμβαίνει ΤΩΡΑ – Στον Πόρο ο Λιάγκας με την Αντώνα. Το διήμερο του πάθους