in

OMGOMG

Ισχυρός μεγαλοεπιχειρηματίας ετοιμάζεται για εξαγορά-μαμούθ εφημερίδας της αντιπολίτευσης

Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου ημερήσιας εφημερίδας από κορυφαίο επιχειρηματία

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, πασίγνωστος μεγαλοεπιχειρηματίας, από τους πλέον ισχυρούς και προβεβλημένους στη χώρα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού ημερήσιας εφημερίδας, η οποία κινείται στον χώρο της ευρύτερης αντιπολίτευσης.

 

Η εφημερίδα αυτή θεωρείται κομβικής σημασίας για την ενημέρωση και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης στο συγκεκριμένο πολιτικό φάσμα.

 

  • Το ύψος της συμφωνίας και οι όροι του deal

 

Παρά το γεγονός ότι κύκλοι προσκείμενοι στον επιχειρηματία επισημαίνουν πως η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμφωνία επί της αρχής όσον αφορά το τίμημα.

 

  • Απομένει να κλείσουν οι λεπτομέρειες για το μετοχικό καθεστώς, τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής και ο καθορισμένος ρόλος κάθε πλευράς στη νέα εποχή της εφημερίδας. Το πλάνο προβλέπει την απόκτηση τουλάχιστον του 51% των μετοχών, γεγονός που θα δώσει στον μεγαλοεπιχειρηματία τον απόλυτο έλεγχο του μέσου.

 

 

Η κίνηση αυτή, εφόσον ολοκληρωθεί, θα σημάνει μια σημαντική ανακατάταξη στον μιντιακό χάρτη της χώρας, καθώς ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς παράγοντες θα αποκτήσει καθοριστικό ρόλο σε ένα μέσο με ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα.

 

Η επένδυση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλάνο ελέγχου στρατηγικών θέσεων στην ενημέρωση, με στόχο τη διεύρυνση της επιρροής στον χώρο των media.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θήβα – Με τραύμα στο κεφάλι το 6 μηνών βρέφος που παράτησαν στο νοσοκομείο – Αναζητούνται οι γονείς του

Καιρός – Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με ανέμους 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας