Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις Βούτες Ηρακλείου οι μεγάλες ρωγμές που έχουν καταγραφεί σε σπίτια και αυλές, στον περίβολο μιας εκκλησίας και τμήματα των δρόμων του χωριού.
- Περισσότερα από 20 σπίτια στις Βούτες Ηρακλείου έχουν υποστεί ζημιές και καθιζήσεις, ενώ και οι δρόμοι εμφανίζουν προβλήματα.

Κλιμάκια του δήμου Ηρακλείου μαζί με γεωλόγους βρίσκονται στην περιοχή, εξετάζοντας το φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη.
- Το πρωί της Κυριακής το σημείο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υποδομών Γιώργο Σισαμάκη και κλιμάκιο μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια πρώτη αξιολόγηση της σοβαρότητας του φαινομένου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηρακλείου, «το φαινόμενο από τις πρώτες διαπιστώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση». Για το σκοπό αυτό ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει την κήρυξη του χωριού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



GIPHY App Key not set. Please check settings