in

Η Βάρη βυθισμένη στη λάσπη από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καθώς η κακοκαιρία άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές, με τη Βάρη να δέχεται το πιο ισχυρό χτύπημα.

Τα εναέρια πλάνα από το drone του Orange Press Agency από την περιοχή είναι αποκαλυπτικά και καταγράφουν πως η Βάρη έχει βυθιστεί στη λάσπη, μετά την κακοκαιρία.

Η σφοδρότητα της καταιγίδας, κατά τη διάρκεια της οποίας τεράστιες ποσότητες νερού έπεφταν επί ώρες, είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα και οι δρόμοι να μετατραπούν σε ορμητικούς χειμάρρους.

Το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, με την οδό Αιγαίου να έχει κοπεί σε πολλά σημεία, ενώ σε άλλα ο δρόμος έχει υποχωρήσει εντελώς, δημιουργώντας επικίνδυνα ρήγματα στο οδόστρωμα.

​Οι εικόνες των οχημάτων είναι αποκαρδιωτικές, καθώς πολλά από αυτά παρασύρθηκαν και θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης, πέτρες και φερτά υλικά, ενώ άλλα κατέληξαν εγκλωβισμένα σε χαντάκια και δίπλα σε κολώνες ηλεκτροδότησης.

 

Συνεργεία της Πυροσβεστικής και βαρέα οχήματα του Δήμου βρίσκονται ήδη στα σημείο και επιχειρούν για να αποκαταστήσουν την προσβασιμότητα μέσα στο χάος που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νικολέττα Βλαβιανού – «Έπρεπε να είμαι αδύνατη στην τηλεόραση, τότε μας μετράγανε με τις μεζούρες»