Viral έγινε η αντίδραση της δημοσιογράφου, Ματίνας Καλτάκη, όταν τη διέκοψαν στον αέρα οι συνάδελφοί της στην ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ματίνα Καλτάκη βρισκόταν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η παρουσίαση των τριών πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελευσίνα.
Η δημοσιογράφος έλεγε το ρεπορτάζ όταν ο παρουσιαστής τη σταμάτησε λόγω περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου με την ίδια να αντιδρά έντονα λέγοντας «μια στιγμή να πω όλο το ρεπορτάζ» και με φανερή την ενόχλησή της.
«Ευχαριστούμε πολύ. Και κάπου εδώ ο δικός μας δημοσιογραφικός χρόνος έχει τελειώσει» ανέφερε από την πλευρά του ο Θάνος Σιαφάκας, μόλις ολοκλήρωσε η συνάδελφός του Ματίνα Καλτάκη.
H Ματίνα Καλτάκη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook θέλοντας να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.
Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος έγραψε:
«Το θέμα έχει παρατραβηξει – αναγκάζοντάς με να απαντήσω τα εξής στον τοίχο του “συναδέλφου” George D. Evgenidis, που μαζί με άλλους “γνώστες” της τηλεοπτικής συνθήκης, ειρωνεύονται και σχολιάζουν το συμβάν που (ανεξήγητα για μένα) προκάλεσε τόσο “ενδιαφέρον”:
Επειδή διάφοροι (και “συνάδελφοι”) παριστάνουν τους ειδικούς, αγνοώντας τι έχει προηγηθεί του συγκεκριμένου συμβάντος, οφείλω να διευκρινίσω δυο-τρια πράγματα: οι σωστοί παρουσιαστές κρίνονται από την ικανότητά τους να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους – και, βεβαίως, από το πώς αξιολογούν τα θέματα της επικαιρότητας. Όταν μάλιστα η εκπομπή τους είναι σε κανάλι συνεχούς ροής ειδήσεων, όπου αν υπάρξει 1 λεπτό καθυστέρηση, ουδεμία συνέπεια στη ροή του προγράμματος υπαρχει.
Αυτό, βέβαια, θα πουν οι “ειδικοί” που σχολιάζουν στο FB με περισσή βεβαιότητα για το δίκιο της άποψής τους, δεν αφορά το δημοσιογράφο.
Αφορά ωστόσο τον δημοσιογράφο το αν του επιτρέπουν να κάνει σωστά την δουλειά του ή τον ακυρώνουν συστηματικά και κατ’ επανάληψιν. Γιατί όταν έχεις ακούσει 100 φορές μέσα στην μέρα, θέματα και συζητήσεις για την ακρίβεια, περιμένεις επί ώρα μπροστά στην κάμερα, η ώρα περνά και η εκπομπή τελειώνει, και ακούς τον παρουσιαστή να ευχαριστεί τον καλεσμένο αλλά να επανέρχεται για να τον ρωτήσει “αν θα μπουν τα σαρακοστιανά (!) στο καλάθι του νοικοκυριού”, Γενάρη μήνα, εκεί εξανιστασαι.
Πόσο μάλλον όταν σου δίνουν τον λόγο και σου λένε από το ακουστικό “τελείωνε” ενώ το γεγονός αφορά κάτι τόσο σημαντικό όσο η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! Ο (όποιος) παρουσιαστής οφείλει να γνωρίζει το θέμα, να έχει αφήσει επαρκές περιθώριο χρόνου για το ρεπορτάζ και να κάνει διευκρινιστικες ερωτήσεις, ώστε να απαντήσει ο δημοσιογράφος. Αντί ο “ρεπόρτερ” να καλείται να μισοπει έναν μονόλογο (σε συνθήκη μεγάλης πίεσης, εξ ου και το λάθος για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και να μην του επιτρέπουν να πει τις βασικές πληροφορίες του θέματος.
Αυτά, κύριοι, της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Και, ναι, προέρχομαι από τον κόσμο της σοβαρής, γραπτής δημοσιογραφίας και δεν έχω καμία σχέση με τον αξιακο κόσμο που εσείς εκπροσωπείτε. ΜΚ
ΥΓ: Ευχαριστώ πάρα πολύ τους πραγματικούς συνάδελφους για την αλληλεγγύη και τα καλά λόγια. Και, βέβαια, τους πολλούς αγνώστους που με υπερασπίστηκαν, οι οποίοι και καταλαβαίνουν και διακρίνουν το σωστό και το λάθος στα διάφορα που βλέπουν και διαβάζουν, και με τον τρόπο τους διαμαρτύρονται στα σκιώδη ιερατεία της τηλεοπτικής πολιτικής “ορθότητας”».
GIPHY App Key not set. Please check settings