Οριστικά εκτός ΕΡΤ η Άννα Δρούζα αν και η συμφωνία είχε κλειστεί σε προφορικό επίπεδο και έμεναν κάποια διαδικαστικά. Παλαιότερα στελέχη της ΕΡΤ αντέδρασαν έντονα στην μεταγραφή. Μάλιστα κάποιος από τους πιο παλιούς απ’ ότι μαθαίνω θύμισε στους νεότερους την υπόθεση της Φραπελιάς.
- Τι ήταν αυτό;
Το 2008 στην εκπομπή της τότε ΝΕΤ «Η ζωή είναι παιχνίδι» της ΝΕΤ, με την Αννα Δρούζα βρέθηκε καλεσμένη μια υπέρμαχος της θεωρίας των θαυματουργών φύλλων ελιάς στοματολόγος και ομοιοπαθητικός.
- Μάλιστα άλλες εκπομπές έλεγαν ότι η “φραπελιά” θεραπεύει τον καρκίνο. Το θέμα της φραπελιάς προβλήθηκε ξανά και ξανά στην εκπομπή της Άννας Δρούζα μέχρι που η υπόθεση έφθασε στο ΕΣΡ.
Κάπου εκεί αποφασίστηκε από τη διοίκηση της τότε ΕΡΤ η διακοπή της συνεργασίας. Αυτή την ιστορία θυμήθηκαν κάποιοι στην ΕΡΤ επισημαίνοντας πως το προφίλ της Δρούζα δεν ταιριάζει με αυτό της σύγχρονης δημόσιας τηλεόρασης.
Έτσι είναι σίγουρο πλέον πως η συνεργασία ναυάγησε.