Νέα απάτη με δήθεν έγγραφα της ΕΛΑΣ τα οποία υπογράφουν η «υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως» και ο «αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος» αποκάλυψε η αστυνομία.
- Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών Aρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου – με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, ζητώντας μάλιστα από τους παραλήπτες την άμεση παροχή εξηγήσεων προς αποφυγή κυρώσεων.
Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Europol, καθώς και εντύπωμα σφραγίδας με δήθεν υπογραφή της Υπουργού Εσωτερικών.
Τα μηνύματα που στέλνουν οι απατεώνες


- «Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.