in

Φωτιά στην Ιεράπετρα – Οι φλόγες απειλούν ξενοδοχεία και οικισμούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Ιεράπετρα που ξεκίνησε το μεσημέρι (02/07/2025) στην Αχλιά και πλέον καίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή μεταξύ Αγίας Φωτιάς και Σκινοκαψάλων.

  • Η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή Αχλιά στην Ιεράπετρα και άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να την αντιμετωπίσουν.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΟΔΕ, 12 πυροσβεστικά οχήματα και δύο ελικόπτερα, που σηκώθηκαν από το Ηράκλειο για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το neakriti, η προσπάθεια των Πυροσβεστών ιδίως από αέρος, είναι μεγάλη με τους χειριστές των ελικοπτέρων να προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να εμποδίσουν την κάθοδο της φωτιάς προς την περιοχή όπου βρίσκονται ξενοδοχεία, τα οποία απειλούνται.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, με τους καπνούς να έχουν σκεπάσει και την θάλασσα κοντά στον Μακρύ Γυαλό.

Πρόκειται για μεγάλη δασική έκταση που έχει τυλιχτεί στις φλόγες, με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη λόγω και της πυκνότητας του δάσους. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι κάτι που δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστών.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γιατί ρε Θεέ – Νεκρή η καλλονή Αλεξάνδρα Γιαγκλή σε ηλικία μόλις 33 ετών

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Έκρυβαν οπλοστάσιο στα σπίτια τους. Από βαλλίστρα και λόγχες μέχρι καραμπίνες