Ήρθε στην χώρα μας μαζί με την οικογένειά του απο τον Αυλώνα της Αλβανίας σε ηλικία 9 ετών. Ο Φλοριάν απο μικρό παιδί…απο την ηλικία των 15 ετών ήταν μέσα στα άλευρα και τα ζυμάρια.
- Και η εμπειρία που συσσώρευσε έγινε επένδυση. Ένας αυτοδημιούργητος σήμερα επιχειρηματίας που παρά τις δυσκολίες, την κρίση τα capital controls την “σκοτεινή εποχή” του κορονοϊού επιβίωσε.
Και κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστικός διότι δεν παράτησε το όραμά του. Το όνειρό του. Σήμερα ο Φλοριάν Ντέντα είναι ένας εκ των κορυφαίων αρτο-ζαχαροπλαστών στα Βαλκάνια. Τα μαγαζιά του διαθέτουν μοναδικά αρτοποιήματα με έντονα και τα στοιχεία της Αλβανικής κουλτούρας.
- Ο 37χρονος επιχειρηματίας καθημερινά ξυπνάει απο τις 04.00 για να είναι όλα έτοιμα. Δίνει πρώτος τον τόνο στους συνεργάτες του. Με το αγαπημένο του “Τριλέτσε” να θεωρείται ώς το κορυφαίο στην Αττική. Τυχαίο; Όχι.
Ο Φλοριάν γνωρίζει καλά πώς όλα γύρω του φθείρονται… γι΄αυτό και καθημερινά “δημιουργεί” χωρίς να λυπάται τον χρόνο του.
Χρόνο που αφιερώνει στην δουλειά του και στην σύντροφό του. Μια γιατρό που τον θαυμάζει και τον υποστηρίζει σε κάθε βήμα του. Γιατί υπάρχουν και αυτοί οι Αλβανοί στην χώρα. Οι κιμπάρηδες… οι δουλευταράδες που δίνουν δουλειά στην κοινωνία.
GIPHY App Key not set. Please check settings