in

Έρευνα – Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ηλεκτρικών σκέφτονται να επιστρέψουν στη βενζίνη

Φαίνεται ότι η κατοχή ενός EV δεν είναι εξίσου συναρπαστική για όλους τους αγοραστές, καθώς ένα μεγάλο μέρος από αυτούς σκέφτεται να επιστρέψει σε θερμικούς κινητήρες. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της McKinsey & Co., το 46% των κατόχων EV στις ΗΠΑ θα επιλέξουν πιθανότατα ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την επόμενη αγορά τους.

Περισσότεροι από 30.000 συμμετέχοντες απάντησαν σε περίπου 200 ερωτήσεις για τη διετή μελέτη της McKinsey. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η έρευνα διανεμήθηκε σε 15 χώρες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το 29% των κατόχων EV παγκοσμίως πιθανότατα θα επιστρέψουν σε βενζινοκίνητο όχημα. Ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την εγκατάλειψη των EV είναι η κατάσταση της δημόσιας υποδομής φόρτισης, ακολουθούμενη από το υψηλό κόστος ιδιοκτησίας και την ανάγκη εύρεσης ενός πιο κατάλληλου αυτοκινήτου για μεγαλύτερες διαδρομές.

Το ποσοστό των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων που είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν σε βενζίνη στις ΗΠΑ αυξάνεται στο 46%, ή σχεδόν 1 στους 2 σημερινούς κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς ισχυρίζονται ότι επηρεάζονται από την αργή ανάπτυξη του προγράμματος National Electric Vehicle Infrastructure από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, μόνο το 9 τοις εκατό του συνόλου των συμμετεχόντων στη μελέτη είναι ευχαριστημένο με την επέκταση του δημόσιου δικτύου φόρτισης στην περιοχή τους, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο ζήτημα.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι το 21% των συμμετεχόντων δεν θέλει να αγοράσει ποτέ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, επιβεβαιώνοντας τα πρόσφατα ευρήματα μιας άλλης μελέτης. Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι οι ελάχιστες προσδοκίες των καταναλωτών για την αυτονομία έχουν αυξηθεί από 270 μίλια (435 χλμ.) το 2022, σε 291,4 μίλια (469 χλμ.) το 2024.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γιάννης Μπέζος – «Αυτά είναι αστειότητες! Γελοία πράγματα που γίνονται κατά κόρον στο επάγγελμα»

ΕΡΤ ΤΩΡΑ – Πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο είναι «Η Μαρία που έγινε Κάλλας». (Βίντεο)