Μια συνέντευξη που δεν πέρασε… στο “ντούκου” έδωσε η Γιούλη Ηλιοπούλου στη Σάσα Σταμάτη. Και μπορεί η ηθοποιός να έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για τις σκοτεινές πλευρές της εποχής των βιντεοταινιών, όμως αυτή τη φορά προχώρησε σε μια περιγραφή που αποκαλύπτει το πραγματικό παρασκήνιο εκείνων των χρόνων. Η Ηλιοπούλου δεν μάσησε τα λόγια της.
Παραδέχτηκε πως η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο ήταν κάτι σχεδόν… «καθημερινό», ειδικά την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στις βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Ένας χώρος όπου, όπως λέει, πολλοί παραγωγοί πίστευαν ότι μπορούσαν να δοκιμάσουν τα όριά τους απέναντι σε νεαρές ηθοποιούς. Και τότε ήρθε η αποκάλυψη. Η ηθοποιός περιέγραψε ένα περιστατικό που μέχρι σήμερα δεν είχε αναφέρει δημόσια. Ένα «ραντεβού για σενάριο» που, όπως αποδείχθηκε, μόνο για δουλειά δεν ήταν. «Πήγα σε ένα ραντεβού για να διαβάσω το σενάριο. Καθίσαμε, αρχίσαμε να μιλάμε και ξαφνικά ο παραγωγός έκανε κίνηση να με φιλήσει», είπε.
Η αντίδρασή της ήταν άμεση και εκρηκτική. «Του πέταξα την καρέκλα στο κεφάλι και έφυγα». Μια εικόνα που περιγράφει από μόνη της το κλίμα εκείνης της εποχής: νεαρές ηθοποιοί μόνες απέναντι σε ισχυρούς παραγωγούς που πίστευαν ότι η εξουσία τους τούς έδινε και άλλα… δικαιώματα. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό παρενόχλησης που αντιμετώπισε, όμως ήταν το πιο ακραίο. Και ίσως το μόνο που έληξε με… ιπτάμενη καρέκλα.
Για όσους γνωρίζουν τον χώρο, τέτοιες ιστορίες δεν αποτελούν έκπληξη. Για το κοινό όμως είναι άλλη μια υπενθύμιση ότι πίσω από τη «λαμπερή» βιτρίνα των παλιών βιντεοταινιών υπήρχαν συχνά πολύ σκοτεινά παρασκήνια. Και η Γιούλη Ηλιοπούλου φαίνεται πως δεν έχει πλέον κανέναν λόγο να τα κρατά κρυφά.



