in

«Εκτόξευση» 100% σε μια μέρα στη χονδρική τιμή του ρεύματος – Έντονες διακυμάνσεις

Μετά από μια εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων τόσο στην τιμή όσο και στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, για σήμερα Δευτέρα έχουμε μια πραγματική εκτόξευση σχεδόν κατά 100% στη χονδρική.

  • Ειδικότερα, η τιμή διαμορφώνεται για σήμερα 13 Μαΐου στα 92,14 ευρώ/MWh στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά, καταγράφοντας αύξηση κατά 98,57% σε σχέση με χθες Κυριακή 12 Μαΐου, που η τιμή βρισκόταν στα 46,40 ευρώ/MWh. Με άλλα λόγια μέσα σε μια μέρα είχαμε αύξηση κατά… 45,74 ευρώ, με παράλληλη αύξηση της ζήτησης κατά σχεδόν 12%.

Κάπως έτσι «επιστρέφουμε» στα δεδομένα της περασμένης Τρίτης όταν η τιμή βρισκόταν στα 91,09 ευρώ/MWh και αφού μεσολάβησαν διαδοχικές μειώσεις και αυξήσεις, αλλά και αρκετές ώρες με μηδενικές τιμές λόγω υπερπαραγωγής των ΑΠΕ, γεγονός που επέφερε και ριζικές παρεμβάσεις με περικοπές και άλλα μέτρα.

  • Σε κάθε περίπτωση, η εβδομάδα ξεκινά με την τιμή του ρεύματος σε υψηλά επίπεδα και με μια κατά κάποιο τρόπο «αντεπίθεση» του φυσικού αερίου. Για σήμερα λοιπόν η τιμή βρίσκεται στα 92,14 ευρώ/MWh με τη χαμηλότερη στα 58,70 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 134,10 ευρώ/MWh.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Συνέβη κι αυτό στην Πρέβεζα – Τραγουδίστρια σταμάτησε το πρόγραμμα για τον Κασσελάκη

Όλη η αλήθεια για το « διαζύγιο» του Τζώρτζογλου με την Σοφία Μαριόλα