Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός, που συνελήφθη την Πέμπτη κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή του τέλους για την εγκληματική οργάνωση, σήμανε στις 24 Μαΐου, όταν εστάλη ένα email στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την εξής καταγγελία: «Θέλω να καταγγείλω έναν αστυνομικό της ασφάλειας στη δυτική Αττική (σσ. αναγράφει το όνομά του) που σπρώχνει κόκα σε διάφορα πάρτι μαζί με τον αδελφό του, ο οποίος δουλεύει μπάρμαν». Στην καταγγελία περιλαμβάνονταν και τα κινητά τηλέφωνα των δύο αδελφών.
Ο τρόπος δράσης και οι κωδικές ονομασίες
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα -τουλάχιστον από τα τέλη του Μαΐου- και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 31χρονος αστυνομικός Γ.Κ. και ο 29χρονος Α.Π. φέρονται να προμηθεύονταν από κοινού ναρκωτικά και τα αποθήκευαν στο σπίτι του πρώτου, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του, Σ.Κ.. Στη συνέχεια, τόσο οι δύο πρώτοι όσο και ο αδελφός του αστυνομικού διέθεταν μικροποσότητες ναρκωτικών σε άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος, έναντι χρηματικού ποσού.
- Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του αστυνομικού μετά την πώληση των ναρκωτικών που του ανέθεταν προς διακίνηση, παρέδιδε το χρηματικό ποσό που αποκόμιζε στον υπαρχιφύλακα, ο οποίος μαζί με τον Α.Π. «επένδυαν» εκ νέου το κεφάλαιο που είχαν συγκεντρώσει, προκειμένου να προμηθευτούν νέα και μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης.
Για τις συνεννοήσεις τους, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες-ορολογίες. Συγκεκριμένα, όταν αναφέρονταν σε ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «κουλούρι», «τέτοιο», «πράγματα», «μπλεξίματα», «κόλπο», «κάτι» και «κομμάτια». Όταν μιλούσαν για ακατέργαστη κάνναβη χρησιμοποιούσαν την λέξη «παπάς».
Η διαθεσιμότητα δεν είναι ποινή αλλά διοικητικό μέτρο έως ότου εξεταστή η υπόθεση.