in

AngryAngry OMGOMG

Εκλογές 2023 – Νέες δηλώσεις Κασιδιάρη για τους «Σπαρτιάτες» – Μπορούν να βγουν εκτός;

Μπορεί οι «Σπαρτιάτες» να προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την ακροδεξιά ή τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, ακόμη κι αν 7 από τους 10 βουλευτές τους ήταν στο κόμμα «Έλληνες», ωστόσο, τα γεγονότα είναι διαφορετικά και αποκαλυπτικά.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ξανακτύπησε με μία ανάρτηση που για ακόμα μία φορά αποκαλύπτει την υπόγεια σχέση που έχει με το κόμμα.

«Πριν λίγους μήνες, όταν το Σύστημα διαφήμιζε τις αντισυνταγματικές τροπολογίες εις βάρος μου, είχα κάνει μία πρόβλεψη: Πως το βράδυ των εκλογών θα πέσει πολύ κλάμα στα κανάλια της διαπλοκής».

Είχε περάσει από παντού
Η ικανοποίησή του έχει να κάνει με το κόμμα του Βασίλη Στίγκα, του προέδρου των «Σπαρτιατών», που το 2018, όταν έκανε την κεντρώα του προσπάθεια να αφυπνίσει, όπως έλεγε, τους Έλληνες, δεν έκρυβε τον θαυμασμό του ακόμα και για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αν και όπως παραδέχεται, δε συμφωνούσε σε πολλά μαζί τους.

«Τους το είπα, τους παραδέχτηκα που δεν ψήφισαν μνημόνια, αλλά τους αρέσουν οι γκέι παρελάσεις, το τζαμί και οι λαθρομετανάστες».

Κάπως έτσι το κορυφαίο στέλεχος των «Σπαρτιατών» δείχνει να νιώθει το ίδιο άνετα στο πλευρό του Βασίλη Λεβέντη ή στο κόμμα που έχει την ευχή, τουλάχιστον, του Κασιδιάρη.

«Η τροχονόμος… Βαρβάρα έρχεται. Σύντομα οι γκέι, οι τρανς και όλες οι… ξυρισμένες ανθούλες θα μπορούν να μπαίνουν στα σώματα ασφαλείας για να μας προστατεύουν αποτελεσματικά. Αυτή είναι πρόοδος. Άντε καλέ… τι λες τώρα», έγραφε στο Facebook στις 8/10/2022.

Απόψεις σαν και αυτές, τις υπερασπίζεται με κάθε ευκαιρία.

«Γιατί ΛΟΑΤΚΙ; Να διαλύσουν την οικογένεια».

Επιπλέον, ο Βασίλης Στίγκας ήταν μέλος και υποψήφιος στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, κόμμα το οποίο μπλόκαρε ο Άρειος Πάγος από τις εκλογές του Μαΐου του 2023.

«Είναι γεννημένος εθνικιστής και συνεχίζει να παλεύει για τα δίκαια της πατρίδας μας και για την λευτεριά της από ντόπιους και ξένους δυνάστες. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις
συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να αποτραπεί η υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών», έγραφε το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα των «Ελλήνων».

Όσο για τους κορυφαίους του κόμματος, πιο άνετα από όλα φαίνεται να νιώθουν όταν εκφράζουν απόψεις σαν και αυτή της υποψήφιας Βασιλικής Τσιάμη.

«Θα δούμε και στην Πέλλα βιασμούς, κλεψιές, δολοφονίες. Να απελαθούν».

Για τους «Σπαρτιάτες», η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έφερε την πτώση της χούντας και τη Δημοκρατία, αλλά μόνο δεινά, ανάμεσά τους και τα εμβόλια.

Οι… σοκαριστικές θέσεις
Την ίδια ώρα το ακροδεξιό κόμμα έχουν τη λύση όχι μόνο για τις πανδημίες, αλλά και για τις εγκυμοσύνες από βιασμούς.

Το κράτος θα πληρώνει και θα κρατάει το παιδί, όπως είπε υποψήφιος του κόμματος στην Άρτα.

«Αμβλώσεις δε θα γίνονται εκτός και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υγεία της εγκύου ή κάποιο ηθικό κόλλημα, όπως αν το παιδί προέρχεται από βιασμό. Αλλά ακόμα και τότε το κράτος μπορεί να παρεμβαίνει, να δίνει στην έγκυο 25.000 ευρώ και να της λέει δώσε μου το παιδί».

Μπορεί να βγει εκτός;
Για αυτό το κόμμα οι συνταγματολόγοι ερίζουν αν μπορεί τώρα το εκλογοδικείο να τους βγάλει εκτός Βουλής.

«Η αλήθεια είναι ότι επισήμως με δηλώσεις αναδεικνύεται η σχέση αυτή με τον Ηλία Κασιδιάρη του κόμματος ‘Σπαρτιάτες’. Αυτό δείχνει πράγματι ότι καταστρατηγήθηκε η απαγόρευση συμμετοχής συνδυασμών οι οποίοι συνδέονται με πρόσωπα που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις του νόμου», λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο νόμος ορίζει ότι πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση δεν επιτρέπεται να ασκούν διοίκηση σε πολιτικά κόμματα και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εκλογές και να δώσουν βουλευτές στη Βουλή. Εάν, επομένως, υπάρχουν τέτοια στοιχεία που να στοιχειοθετούν τέτοια σύνδεση, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, κατόπιν ενστάσεως οποιουδήποτε εκλογέα στις περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτές μπορεί να προβεί στην ακύρωση της εκλογής αυτής», σημειώνει ο καθηγητής νομικής, Νίκος Παπασπύρου.

Κόντρες με… περικεφαλαία
Παράλληλα, στα social media χαμός γίνεται με την περίφημη περικεφαλαία των «Σπαρτιατών», ακόμα και στη σελίδα τους στο Facebook αλλά και στο Twitter.

Από την άλλη, η συζήτηση που πολλοί χρήστες του διαδικτύου κάνουν είναι πως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι να βγει η περικεφαλαία και να φανεί το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τους «Σπαρτιάτες».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Μικρούτσικος σε Καινούργιου – «Εδώ και μία ώρα εγώ κι εσύ δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα από Χρυσαυγίτες»

Ο Στέλιος Κουδουνάρης αποκάλυψε τον λόγο που φοράει συνέχεια μαύρα