in

Δυστυχώς – Νεκρός πριν από λίγο ο θρύλος των Τρικάλων

Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τα Τρίκαλα και όχι μόνο σηματοδοτεί ο θάνατος του Θανάση Λιούλιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 93 ετών , όρθιος, γενναίος και δυνατός, με διαύγεια πνεύματος, όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε.

Γεννημένος στα χρόνια του μεσοπολέμου, το 1931, έζησε όλες τις μεγάλες και ιστορικές καμπές της χώρας και της πόλης μας. Ανήσυχο πνεύμα σπούδασε Χημικός και Οινολόγος όντας για κοντά 70 χρόνια ο μόνος στο νομό μας. Αυτός σφράγισε τις γεύσεις των κρασιών των οινοποιείων όχι μόνο των Τρικάλων, αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας καθώς θεωρούνταν αυθεντία σε αυτό. Τη δεκαετία του ΄60 εργάστηκε και ως φαρμακευτικός αντιπρόσωπος ενώ το 1967 εξασφάλισαν μαζί με τον αείμνηστο συνέταιρό του Ευάγγελο Παπαευθυμίου, την πρώτη αντιπροσωπεία της Γερμανικής BAYER στη χώρα μας, για τα Τρίκαλα. Τότε ιδρύθηκε και η “Λιούλιος-Παπαευθυμίου”, εταιρεία που δραστηριοποιείται και πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα στο χώρο της γεωργίας και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Άνθρωπος του πνεύματος που χαιρόσουν να συζητάς μαζί του για τα πάντα, για την πολιτική, για τη ζωή, για τις διεθνείς εξελίξεις, για τον έρωτα, για όλα. Καλλιτεχνική φλέβα υπήρξε παράλληλα σπουδαίος ζωγράφος, δίχως ωστόσο να το διατυμπανίζει και ίσως να μην το μαθαίναμε ποτέ αν τα “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ” και οι αδελφοί Σαράντη δεν τον τιμούσαν πριν 5 χρόνια σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν (ΕΔΩ).

Βαθιά φιλοσοφημένος είχε πει τότε: “Ο κόσμος μας είναι φοβερά ανταγωνιστικός ο φυσικός και ζωϊκός κόσμος, ο ορατός και αόρατος κόσμος τον οποίο έχω ζήσει ως χημικός σε ενδογενείς ζυμώσεις, παρατηρώντας με δέος πόσο θανατηφόρος είναι ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν τα όντα επί γης. Όπως λέει και ο Δαρβίνος η φύσις κάνει επιλογή φυσική και δέχεται τον ισχυρότερο, τον δυνατότερο, τον καλύτερο. Ξέρω επίσης πώς ότι δεν ανεβαίνει πέφτει και ότι δεν εξελίσσεται πεθαίνει. Δυστυχώς αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ”.

Λάτρης τον μηχανών κινούνταν πάντα και μόνο με δίκυκλα. Αυτό του άρεσε και αυτό χαίρονταν.

Έζησε τα χρόνια της ζωής του αγαπημένα με την Ντίνα του, η οποία απεβίωσε προ ετών, και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Μαρίνα, που τους χάρισαν εγγόνια.

Αναμένεται να κηδευτεί την Παρασκευή σε ώρα και τόπο που θα γίνουν γνωστά σε επόμενη ανάρτηση.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δημήτρης Παπανώτας – «Έφυγα από το Happy Day γιατί η προσφορά του ΣΚΑΪ ήταν διπλάσια»

The Voice – Η Μαρίνα Σάττι στη νέα κριτική επιτροπή του μουσικού show στον ΣΚΑΪ;