in

Δολοφονία Γρηγορόπουλου – Νέα αναίρεση από τον Άρειο Πάγο στο ελαφρυντικό του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά από τον Άρειο Πάγο η αναγνώριση ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έκαναν δεκτή και δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό στον Κορκονέα.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον πρώην ειδικό φρουρό για τέταρτη φορά, ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία καλείται να αποφανθεί για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό και να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας μετά από παραμονή έντεκα ετών στις φυλακές.

«Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με παρέμβαση της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ηλεία ΤΩΡΑ – Φόβος για αντίποινα στην απολογία του δολοφόνου της Βασιλικής. Ψυχρός ο φονιάς

Έκτακτο δελτίο Καιρού – Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα