Ο χορός του Ζαλόγγου είναι ένα ιστορικό γεγονός που συνέβη μετά την οριστική κατάληψη του Σουλίου από τα στρατεύματα του Αλή πασά, τον Δεκέμβριο του 1803. Στις 18 Δεκεμβρίου του 1803 (παλαιό ημερολόγιο), στη κορυφή του όρους Ζάλογγο, μια ομάδα Σουλιωτισσών και Σουλιωτών με τα παιδιά τους να αποφασίσουν να πεθάνουν ελεύθεροι παρά να πέσουν στα χέρια των Τουρκαλβανών.
- Θα μου πείτε τώρα… Πώς κολλάει η ιστορική κορυφαία στιγμή της Επανάστασης με την τηλεοπτική πραγματικότητα;
Η αναγωγή μπορεί όντως να είναι λανθασμένη… αλλά μεταξύ μας εδώ και καιρό δεν χορεύουν στον χορό του Ζαλόγγου ο Πάτρας με τον Τσουρό με τα 2άρια τους;
Είναι προφανές πώς με αυτές τις επιδόσεις… και οι δυο “τελειώνουν” τηλεοπτικά για την επόμενη σεζόν… μιας και “πρώτοι” και “κεντρικοί” είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν.
Αδιανόητα νούμερα τηλεθέασης. Δείτε τα παρακάτω:



GIPHY App Key not set. Please check settings