Πυρ και μανία έγιναν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την οδηγία μη εμφάνισης στο ίδιο πάνελ με τους πρώην συντρόφους τους στη Νέα Αριστερά.Στο… κόκκινο και η κατάσταση στο κομματικό ραδιόφωνο, με παρ’ ολίγον απόλυση της ραδιοφωνικού παραγωγού Ευγενίας Λουπάκη, που αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση του Μανώλη Καπνισάκη.Η αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την ηγετική ομάδα εν θερμώ και υπό το κράτος πολλές φορές ακόμη και του πανικού, όπως σημειώνεται από διάφορες πλευρές εντός του κόμματος, να διογκώνουν και τη δυσαρέσκεια πολλών στελεχών.Κορυφαία και έμπειρα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου σοβαρές ενστάσεις για την απόφαση της Κουμουνδούρου να επιβάλει το άτυπο εμπάργκο στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και στις εμφανίσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και στελέχη της Νέας Αριστεράς.
- «Δεν είναι δυνατόν να στήνονται πάνελ χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ» διεμήνυσαν τα στελέχη αυτά στην ηγεσία του κόμματος, η οποία προσπαθούσε να μετριάσει την οξύτητα της κριτικής ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για μια σύσταση ώστε να αποφεύγεται ο αλληλοσπαραγμός με πρώην συντρόφους που έχουν προκαλέσει αρκετή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα.Τον λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και πήρε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη για να μαζέψει τις αντιδράσεις, ισχυριζόμενη ότι η απόφαση αφορούσε σε man to man αντιπαραθέσεις, ωστόσο η ζημιά επικοινωνιακά είχε ήδη γίνει, όπως σημείωναν τα παλαιότερα και με μεγαλύτερη πείρα στελέχη.Το άτυπο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά τελικά κράτησε μόλις μία ημέρα, με τα στελέχη αυτά να επισημαίνουν το αυτονόητο, όπως έλεγαν μετά τη συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου, καθώς, αν καθιερωνόταν αυτή η σκέψη ως modus operandi σε αυτή τη συνθήκη και με τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά στην τρίτη θέση και σε φάση απομόνωσής του από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, θα στήνονταν τελικά πάνελ με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Νέα Αριστερά -το 7ο κόμμα- στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η υπόθεση media ωστόσο εξελίσσεται σε ανοιχτή πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα προβλήματα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να «πνίγουν» και τα κομματικά Μέσα.Μετά τις απομακρύνσεις στελεχών του ραδιοφώνου και της «Αυγής» όπως ο Νίκος Σβέρκος και ο Σπύρος Ραπανάκης, στο στόχαστρο μπήκε και η κορυφαία ραδιοφωνική παραγωγός και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μία ακόμη ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.Η Ευγενία Λουπάκη βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής από την πλευρά της νέας ηγεσίας, με τον νέο διευθυντή του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» Αδάμ Γιαννίκο να ζητάει την απόλυσή της.Αυτή τη φορά η κ. Λουπάκη ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα τον σκύλο του Φάρλι και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων.«Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου, αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Όλιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του, την πασίγνωστη πια Φάρλυ», έγραψε η Ευγενία Λουπάκη.
- Επειδή η Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα πυκνών εξελίξεων, καθώς στη Βουλή συζητούνταν το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ στους δρόμους οργανώνονταν διαδηλώσεις, αφού ήταν η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να βγάζει αμέριμνος βόλτα τον σκύλο του, η εικόνα και το σχόλιο της κ. Λουπάκη χτύπησαν άσχημα στο μάτι.Όμως η βόλτα είχε γίνει, υποτίθεται, τουλάχιστον προ εικοσαημέρου και σε πολιτικό χρόνο ουδέτερο, κάτι που αφαιρεί από το γεγονός οποιαδήποτε περαιτέρω πολιτική ερμηνεία.H ίδια η δημοσιογράφος, μετά τις εξελίξεις στο Κόκκινο, απέσυρε την ανάρτησή της και αναγκάστηκε να προβεί σε απολογία:«Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση», έγραψε.Ήταν το δεύτερο «χτύπημα» της κ. Λουπάκη, η οποία είχε βρεθεί και πριν λίγες μόλις ημέρες στο μάτι του κυκλώνα από τους λεγόμενους «κασσελίστας» του Διαδικτύου με επικεφαλής τους τον Νίκο Μωραΐτη, όταν είχε ανεβάσει χωρίς σχόλιο εκείνη τη φορά μια συνέντευξη της «αποστάτριας» Έφης Αχτσιόγλου.
Για να αποφευχθεί μια γενικότερη σύρραξη στο «Κόκκινο» χρειάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του διευθυντή του Γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, προλαμβάνοντας τα χειρότερα.Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση «κομματικά μέσα ενημέρωσης» και η επιβίωσή τους παραμένει ανοιχτή, και το θέμα των απολύσεων στα κομματικά Μέσα επεκτείνεται συνολικά στο κόμμα, με δεκάδες στελέχη που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Κουμουνδούρου υπό τη νέα της ηγεσία να περιμένουν την απόλυσή τους για να φύγουν και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ταμείο ωστόσο είναι μείον.Κορυφαίο στέλεχος πάντως της Πολιτικής Γραμματείας, και μάλιστα με βαθιά γνώση και πείρα στα Μέσα Ενημέρωσης, φαίνεται ότι τοποθετήθηκε χθες ευθέως υπέρ της απομάκρυνσης όσων δεν μπορούν να υπηρετήσουν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
- Η κ. Λουπάκη, πρώην σύζυγος του κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής» Θανάση Καρτερού, ήταν εκείνη πάντως που είχε κάνει και την ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου στον πρόεδρο Κασσελάκη, όταν φιλοξένησε στην εκπομπή της στο «Κόκκινο» τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περίφημη «ώρα του προέδρου», που κι αυτή εγκαταλείφθηκε τελικά ως ιδέα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος της διάσπασης.Τι μεσολάβησε και, ενώ στις 10 Αυγούστου δήλωνε ότι δεν θα εμπλέκονταν στην κεντρική πολιτική αναχωρώντας για τις ΗΠΑ, τελικά πήρε την απόφαση να είναι ο 5ος παίκτης στην κούρσα της διαδοχής; είχε ρωτήσει στις 20 Νοεμβρίου η κ. Λουπάκη.«Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω, διότι αναγκαστικά είναι συγκριτικό με τους συνυποψηφίους μου και δεν είναι της στιγμής. Η Ιστορία θα με κρίνει για την επιλογή αυτή» απάντησε ο κ. Κασσελάκης λίγες ημέρες πριν από την οριστική διάσπαση, με το ερώτημα ωστόσο ακόμη και σήμερα να παραμένει το μεγάλο μυστήριο της συριζαϊκής σφαίρας.
GIPHY App Key not set. Please check settings