in

Χάκαραν κινητό και πήραν δάνειο στο όνομα του κατόχου του!

Αντιμέτωπος με την Τράπεζα ένας εκπαιδευτικός ο οποίος έφτασε στο σημείο να χρωστά 6.000 ευρώ για δάνειο που είχε εκδοθεί στο όνομά του χωρίς ωστόσο να έχει συνάψει ποτέ δανειακή σύμβαση. Όπως αναφέρει το voria, η υπόθεση οδηγήθηκε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου προσέφυγε ο 53χρονος εκπαιδευτικός, καθώς παρ’ ότι υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης η Τράπεζα εξακολουθεί να διεκδικεί τα χρήματα και να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του. Το δικαστήριο με απόφασή του δέχεται όσα λέει και απαγορεύει στην Τράπεζα να διεκδικεί τα χρήματα, μέχρι την οριστική κρίση της υπόθεσης από το δικαστήριο. Ο 53χρονος «πάγωσε» όταν έλαβε επιστολή από συγκεκριμένη Τράπεζα με την οποία τον ενημέρωναν πως έπρεπε να πληρώσει δόση 207,25 ευρώ για δάνειο 6.000 ευρώ, το οποίο όπως υποστηρίζει ποτέ δεν σύναψε και ουδέποτε εισέπραξε. Μάλιστα μόλις έλαβε το γράμμα επιχείρησε να μπει στο e-banking του και διαπίστωσε πως ήταν μπλοκαρισμένο.

  • Ο εκπαιδευτικός έσπευσε αμέσως στην αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό καθώς θεώρησε ότι έπεσε θύμα απάτης. «Θυμάμαι πως ήμουν στο αυτοκίνητο και ξαφνικά το κινητό μου έσβησε και έκανε αυτόματα επανεκκίνηση. Δεν το έδωσα σημασία και το είδα μετά το βράδυ στο σπίτι χωρίς όμως ν’ αντιληφθώ κάτι περίεργο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο τοπικό μέσο. Στη συνέχεια o 53χρονος απευθύνθηκε στην Τράπεζα η οποία τον ενημέρωσε πως είχε κάνει αίτηση σύναψης δανείου 6.000 ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου 2023, δηλαδή έναν μήνα πριν ενημερωθεί ο ίδιος με την επιστολή για την καταβολή της πρώτης δόσης. Όπως του είπαν, τα χρήματα εκταμιεύτηκαν σε δύο δόσεις ενώ αφαιρέθηκε και ένα ποσό για τα έξοδα. «Η Τράπεζα δεν αναγνωρίζει ότι έπεσα θύμα απάτης, παρ’ ότι το e-banking μου ήταν μπλοκαρισμένο και τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό με τον οποίο εγώ δεν έχω σχέση», σημείωσε ο 53χρονος εκπαιδευτικός. Ο εκπαιδευτικός άμεσα προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας να ληφθεί προσωρινή διαταγή προκειμένου η Τράπεζα να μην προχωρήσει σε οποιοδήποτε μέτρο σε βάρος του διεκδικώντας τις οφειλές, που όμως δεν έχει ο ίδιος από το δάνειο.

«Πιθανολογείται ότι δεν πρόκειται για εγκεκριμένη από τον πελάτη της Τράπεζας συναλλαγή και πιθανολογείται η βασιμότητα όσων αναφέρει στην προσφυγή του», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση με την οποία κάνει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής. «Ουσιαστικά το δικαστήριο δέχεται ότι ο άνθρωπος έπεσε θύμα hacking και εξαπατήθηκε καθώς άγνωστοι σύναψαν στο όνομά του δάνειο που ποτέ δεν εισέπραξε ούτε ενημερώθηκε γι’ αυτό παρά μόνον όταν ήρθε η στιγμή για την είσπραξη της πρώτης δόσης», τόνισε ο συνήγορος του εκπαιδευτικού Χρήστος Παππάς. Με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται στην Τράπεζα μέχρι την οριστική δικαστική κρίση της υπόθεσης να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση διεκδικώντας τόκους και περιουσιακά στοιχεία του 53χρονου, να τοκίζει και να ανατοκίζει το ποσό του δανείου εφόσον δεν εισπράττεται, να εμφανίζει στα ηλεκτρονικά της αρχεία ότι ο συγκεκριμένος έχει οφειλή, όπως και απαγορεύεται στην Τράπεζα να αποστείλει στοιχεία του στον Τειρεσία στον κατάλογο των οφειλετών, αλλά και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του. Παράλληλα η υπόθεση διερευνάται και από την αστυνομία, μετά τη μήνυση που κατέθεσε για απάτη, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που εισέπραξε τα χρήματα μέσω του λογαριασμού όπου κατέληξε το ποσό του δανείου σε δύο δόσεις των 3.000 ευρώ. Η έρευνα γίνεται και μέσω ενός αριθμού τηλεφώνου που δηλώθηκε από τους χάκερς για να λαμβάνουν τα μηνύματα με τους κωδικούς επιβεβαίωσης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ανησυχία για την Όπρα Γουίνφρεϊ – Πώς κατέληξε στο νοσοκομείο με εμετούς και αφυδάτωση

Γυναίκα σε εστιατόριο άρχισε να βρίζει γιατί ένα μωρό έκανε φασαρία – Δείτε βίντεο