in

CryCry OMGOMG

Aυτό είναι το νιόπαντρο ζευγάρι που αγνοείται στο Πήλιο – «Θα παντρευτώ εδώ, που αλλού;»

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο Φίλιπ και η Μικαέλα ξύπνησαν ξημερώματα. Είχε αρχίσει να βρέχει από το προηγούμενο βράδυ στο Πήλιο, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος. Hθελαν να αποχαιρετήσουν τους γονείς της Μικαέλα που έφευγαν οδικώς για την Αυστρία. Αυτή θα ήταν η τελευταία αναχώρηση της μεγάλης παρέας τους – περίπου σαράντα άτομα, οικογένεια και φίλοι που είχαν ταξιδέψει για τον γάμο τους.

 

Οι νιόπαντροι θα έμεναν για μία ακόμη εβδομάδα, μόνοι στο Πήλιο, πριν επιστρέψουν και εκείνοι στο Γκρατς της Αυστρίας. Ο Φίλιπ δούλευε εκεί προγραμματιστής, εκείνη τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, το σκέιτμπορντ, λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως εκπροσωπώντας την Αυστρία.

  • Λίγο μετά τις 6 το πρωί επέστρεψαν στο δωμάτιό τους. Η Μικαέλα μιλούσε κάθε λίγο στο τηλέφωνο με τους γονείς της. Γνωρίζοντας για την επικείμενη επικίνδυνη κακοκαιρία, είχαν προνοήσει να φύγουν νωρίς. Πράγματι, ήδη υπήρχε δυσκολία στον δρόμο, αλλά ευτυχώς κατάφεραν να βγουν από τον νομό με ασφάλεια. Οσο περνούσε η ώρα, η βροχή όλο και δυνάμωνε. Κάποια στιγμή το νεαρό ζευγάρι συνειδητοποίησε πως το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει με ορμή στο κτήμα του συγκροτήματος όπου διέμενε, 80 μέτρα από την παραλία Ποτιστικά, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου.

Όταν γύρω στη μία το μεσημέρι η βροχή κόπασε, η Μικαέλα επικοινώνησε με έναν από τους δύο ιδιοκτήτες στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να μεταφερθούν στο μπανγκαλόου όπου έμεναν μέχρι εκείνο το πρωί οι γονείς της. Ήταν ψηλότερα στο κτήμα και θα ήταν πιο ασφαλείς και προστατευμένοι. Το ίδιο έκανε και ένα άλλο ζευγάρι, ο Φριτζ και η Γιοχάνα, επίσης Αυστριακοί, 65 χρόνων, φίλοι πλέον των δύο ιδιοκτητών του συγκροτήματος, που έρχονται κάθε καλοκαίρι για διακοπές και τον χειμώνα για να τους βοηθήσουν με το μάζεμα της ελιάς.

Και οι δύο αυτές οικογένειες από την Αυστρία ένιωθαν το μέρος αυτό σαν το σπίτι τους. «Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό στην περιοχή», σχολίασαν όταν βρέθηκαν πρώτη φορά εκείνο το μεσημέρι μπαίνοντας στα καινούργια τους δωμάτια, λίγα μόλις μέτρα το ένα από το άλλο.

 

 

  • «Θα παντρευτώ εδώ, στο Πήλιο. Πού αλλού;»

 

Η 32χρονη Μικαέλα άρχισε να έρχεται στο Πήλιο σε ηλικία δύο ετών. Οι γονείς της νοίκιαζαν για χρόνια δωμάτια σε μια κοντινή παραλία και όταν εκείνα έκλεισαν, άρχισαν να έρχονται στο συγκεκριμένο συγκρότημα στα Ποτιστικά. Τα τελευταία 15 χρόνια, οι δύο ιδιοκτήτες, ο Θανάσης και ο Θεόδωρος Σαμαράς, τους υποδέχονταν τις ίδιες ημέρες του Αυγούστου στα ίδια δωμάτια που πάντα επέλεγαν. Είδαν τη Μικαέλα και τα δύο της αδέλφια να μεγαλώνουν, να τελειώνουν το σχολείο και το πανεπιστήμιο. Πριν από τρία χρόνια γνώρισαν και τον Φίλιπ, το αγόρι της, και όταν πέρυσι τους ανακοίνωσε πως σκοπεύουν να παντρευτούν, εκείνοι τη ρώτησαν πού θα γίνει ο γάμος. Γελώντας τους απάντησε: «Μα πού αλλού;». Ηταν χαρούμενη γιατί και ο Φίλιπ είχε αγαπήσει την Ελλάδα.

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι τα νερά άρχισαν να φουσκώνουν ξανά. Ο Φριτζ, συνταξιούχος γυμναστής, χτύπησε την πόρτα του ζευγαριού. Ο Φίλιπ του άνοιξε. Ηταν τόσο δυνατός ο ήχος της βροχής που οι δύο άνδρες έπρεπε να φωνάζουν για να ακούσουν ο ένας τον άλλον. «Το φοβάμαι αυτό που γίνεται εδώ. Πρέπει να φύγουμε», είπε ο Φριτζ. Του έδειξε με το χέρι του τη διαδρομή που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, πίσω από τα μικρά σπιτάκια, παράλληλα με το ρέμα της Ξυνόβρυσης, προς ένα λόφο. «Ισως πάμε στο αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να απομακρυνθούμε γρήγορα εάν χρειαστεί. Ξεκινήστε εσείς και εάν είναι θα ακολουθήσουμε», θυμάται πως του είπαν.

  • Γύρω στις 5 το απόγευμα διέσχισε το κτήμα και ο Θανάσης Σαμαράς. Είδε πως το αυτοκίνητο του ζευγαριού ήταν ακόμη εκεί, αλλά ξέροντας πως ο Φριτζ είχε φύγει, θεώρησε πως το ζευγάρι είχε φύγει επίσης. Όταν λίγο αργότερα συνάντησε τον Φριτζ και του είπε τι είχε συμβεί, ο Σαμαράς επέστρεψε στο κτήμα για να βρει το ζευγάρι. Αυτό που αντίκρισε ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. Το ορμητικό ποτάμι που είχε δημιουργηθεί είχε κυριολεκτικά σηκώσει και παρασύρει από τα θεμέλια δύο από τα μικρά σπιτάκια. Το ένα, αυτό στο οποίο είχαν μεταφερθεί νωρίτερα η Μικαέλα και ο Φίλιπ. Το κτίσμα είχε γίνει κομμάτια. Ανέβηκε τρέχοντας στον λόφο και όταν κατάφερε να πιάσει γραμμή στην Πυροσβεστική, τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί. Το μόνο που όλοι εύχονταν ήταν το ζευγάρι να έχει προλάβει να βγει από το σπίτι πριν από την κατάρρευσή του.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης δημοσιεύτηκε ένα άρθρο, πως ένα ζευγάρι Αυστριακών εντοπίστηκε. Η πληροφορία τελικά αφορούσε τον Φριτζ και τη Γιοχάνα, αλλά στην περιοχή πολλοί δεν το γνώριζαν και για περίπου ένα 24ωρο όλοι είχαν αναθαρρήσει. Το ίδιο και οι οικογένειες της Μικαέλα και του Φίλιπ, που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μάθουν τι είχε συμβεί στα παιδιά τους. Μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου, ήταν όλοι παρόντες στον γάμο στο δημαρχείο. «Ήταν ένα πανέμορφο ζευγάρι. Εκείνη φορούσε ένα νυφικό με κεντημένα κρύσταλλα και κρατούσε μια ανθοδέσμη από δάφνες», λέει στην «Κ» η ληξίαρχος που ήταν σε επικοινωνία με το ζευγάρι όλη την περασμένη χρονιά για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα. Μέσα στην αίθουσα ο αντιδήμαρχος ξεκίνησε μιλώντας αγγλικά, αλλά εκείνοι τον διέκοψαν ζητώντας του να μιλήσει στη γλώσσα του. Τον τελευταίο χρόνο έκαναν μαζί μαθήματα ελληνικών.

  • Ακολούθησε το βράδυ γλέντι στο αγαπημένο τους εστιατόριο, με ορχήστρα με ελληνική μουσική και χορό. Η πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα επιβεβαίωσε την Παρασκευή στην «Κ» πως το ζευγάρι αγνοείται.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό τους λιγόστεψαν όταν το απόγευμα της Παρασκευής εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας, μη αναγνωρίσιμης, σε παραλία δέκα χιλιόμετρα από τα Ποτιστικά. Η οικογένεια της Μικαέλα ενημερώθηκε από τις Aρχές και ξεκίνησαν να οργανώνουν το δύσκολο ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα για να δώσουν DNA.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σοκ στην Κρήτη – Η στιγμή που άνδρας προσπαθεί να βιάσει ένα κορίτσι (Βίντεο)

Κλιματική αλλαγή – Τι έδειξε νέα έρευνα για την καθολική αλλαγή στην ζωή μας