in

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- «Η Πατρίδα μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει υπαρξιακές προκλήσεις»

Με την καθιερωμένη εναρκτήρια τελετή στο Συνοδικό Μέγαρο ξεκίνησαν σήμερα (Τρίτη 7 Οκτωβρίου) οι τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2025.

  • Μετά την καθιερωμένη εναρκτήρια ακολουθία, ακολούθησε η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Πα­τρι­δα μας συ­νε­χίζει να αν­τι­με­τω­πίζει υ­παρ­ξιακές προ­κλήσεις σε πε­ρί­ο­δο μα­κρο­χρό­νιας ειρήνης και εθνικής κυ­ρι­αρ­χίας: δη­μο­γρα­φι­κές, πνευμα­τι­κές, πο­λι­τι­σμι­κές. Η δη­μο­γρα­φι­κή κρίση κα­θίστα­ται ε­πι­κίν­δυ­νη ακόμη και για αυτή την φυ­σι­κή ε­πι­βί­ω­ση του αρ­χαί­ου και ένδοξου Ἔθνους μας στην ιστορική γη του. Χω­ρίς υ­περ­βο­λή, ο γε­νι­κός πλη­θυ­σμός ε­χει κυ­ρι­ο­λε­κτι­κα κα­ταρ­ρεύ­σει, ε­νω το ή­μι­συ του ελ­λη­νι­κού πλη­θυ­σμού κα­τοι­κεί στο Λε­κα­νο­πέ­διο Αττικής. Ειίναι πρό­δη­λο ό­τι αυ­τή η κα­τά­στα­ση της πλη­θυ­σμια­κής υπερ­συγ­κέν­τρω­σης στο Ατ­τι­κό Λε­κα­νο­πέ­διο δεν είναι βι­ώ­σι­μη και σα­φώς ε­πι­δει­νώ­νει το δη­μο­γρα­φι­κό πρό­βλη­μα, και όχι μόνο, α­φού η δυ­σχε­ρής α­στι­κή ζω­ή είναι πη­γή δι­α­φό­ρων προ­βλη­μά­των, με­τα­ξύ άλ­λων και ψυχολογικών».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φάρμα – Άγριος καβγάς στην πράσινη ομάδα. «Θα με λες με το όνομά μου, εντάξει;»

Φαίη Σκορδά- Δείτε το καλλίγραμμο κορμί της…