in

CryCry

Απόστολος Λύτρας – «Δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο έγνεφε» – Οι μαρτυρίες από την κλινική για την σύζυγο του ποινικολόγου

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την 37χρονη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και την κατάσταση στην οποία έφτασε στην κλινική μετά τον ξυλοδαρμό από τον γνωστό ποινικολόγο.

«Η γυναίκα ήταν τόσο χτυπημένη που κάθισε αμέσως σε αμαξίδιο. Ήταν εμφανή τα τραύματά της, κρατούσε το πρόσωπό της και το στόμα της γιατί πονούσε πολύ. Εξαιτίας των τραυμάτων που είχε στο στόμα και τη γλώσσα δεν μπορούσε να μιλήσει. Ο σύζυγός της ήταν μαζί για να την βοηθήσει στις επικοινωνίες. Ήταν καθησυχαστικός και συνεργάσιμος και έλεγε ότι τα τραύματα ήταν από πτώση» τονίζουν πηγές από την κλινική στον ΑΝΤ1.

«Όταν βγήκε ο δικηγόρος από τον θάλαμο ο γιατρός βρήκε την ευκαιρία να ρωτήσει την γυναίκα αν την χτύπησε ο άνδρας της και τότε εκείνη έγνεψε την αλήθεια της» λένε οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Ο γιατρός έλεγε στους αστυνομικούς ότι τα τραύματα είναι από χέρι».

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι «στην αρχή όταν ο δικηγόρος και η σύζυγός του ήρθαν στην κλινική δεν τους γνωρίσαμε. Μετά, όταν ήρθε η Αστυνομία και είπαν για περιστατικό ξυλοδαρμού καταλάβαμε ποιο ήταν το ζευγάρι. Η γυναίκα από το περπάτημά της φαινόταν ότι ήταν καταβεβλημένη, χτυπημένη. Κρατούσε το στόμα και το πρόσωπο. Μόνο έγνεφε».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ποινικολόγος
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του, αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos, πριν από την έναρξη της απολογίας του κατηγορουμένου στην ανακρίτρια κατέθεσαν – σύμφωνα με πληροφορίες ως μάρτυρες υπέρασπισής του –η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του. Πληροφορίες ανέφεραν πως ενώπιον της ανακρίτριας ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα επέμενε στο ατύχημα όπως κατέθεσε προανακριτικά αλλά φερόταν διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις του, κάτι που τελικά έγινε.

Η 37χρονη σύζυγος του γνωστού δικηγόρου φέρεται επίσης να παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, αν και αρχικά υποστήριξε ότι τα χτυπήματα προήλθαν από πτώση από σκάλες του σπιτιού τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σοβαρό επεισόδιο φέρεται να συνέβη σε μια στιγμή έντασης και ζηλοτυπίας.

Ο ρόλος του γιατρού που την εξέτασε, ήταν καταλυτικός καθώς κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία. Από 1η Μαΐου οπότε και ισχύουν οι τελευταίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γιατρός και όλοι οι επαγγελματίες υγείας υποχρεούνται εκ του νόμου να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά στις Αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες, καθώς έχει θεσπιστεί το ακαταδίωκτο από τους δράστες. Δεν μπορεί κανείς να τους μηνύσει ή να τους κάνει αγωγή.

Η σύλληψη του δικηγόρου έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Η προηγούμενη καταγγελία
Όπως έγραψε χθες το enikos.gr ο γνωστός ποινικολόγος είχε εμπλακεί στο παρελθόν και σε άλλη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η πρώην γυναίκα του ποινικολόγου και μητέρα των δύο παιδιών τους, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες του enikos.gr, δεν είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και γι’ αυτό είχε οριστεί τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με το Mega, η δίωξη που του είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματική και πηγές αναφέρουν πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί, ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε απαλλαγεί. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η καταγγέλλουσα δεν στήριξε την κατηγορία στο δικαστήριο κι έτσι υπήρξε αυτή η εξέλιξη της απαλλαγής του.

Τι νομίζετε;

-4 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Έλενα Παπαβασιλείου – Η προκλητική φούστα στην πρωινή εκπομπή του ALPHA

Γνωστός τραγουδιστής τα παράτησε όλα, είναι γιατρός Νοσοκομείο “Γεννηματάς”