in ,

AngryAngry WTFWTF

Απόφαση Κόλαφος – Στην φυλακή γνωστή παρέα της Θεσσαλονίκης για απάτη εκατομμυρίων με το ΕΣΠΑ

Απόφαση κόλαφος του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για το 5μελές κύκλωμα της απάτης που υποσχόταν προγράμματα ιλιγγιωδών χρηματικών ποσών του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα μέλη του οποίου συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ πέρυσι μετά από καταγγελία θυμάτων τους.

 

Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι είναι πολύ γνωστοί στην συμπρωτεύουσα με κάποιους απο αυτούς να χαρακτηρίζονται και ώς “λαγοί” στα μπουζούκια. 

 

 

  • Οι κατηγορίες σε βάρος των καταδικασθέντων αφορούσαν το έγκλημα της κακουργηματικής απάτης κατ΄ εξακολούθηση ( τελεσμένης και σε απόπειρα ) με συνολική ζημία άνω των 2.000.000 ευρώ καθώς και το έγκλημα της οργάνωσης με άλλους για διάπραξη κακουργήματος.

 

 

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των εμπλεκομένων είχαν δημοσιοποιηθεί στην προσπάθεια των Αρχών ενημέρωσης του κοινού προκειμένου να ενημερωθούν και άλλα πιθανά θύματα αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Εμφανίστηκαν αμετανόητοι και αρνήθηκαν τα όσα τους κατηγορούν, αλλά το δικαστήριο δε πείστηκε και τους καταδίκασε όπως κατηγορούνται.

 

  • Στον εγκέφαλο της οργάνωσης (πολιτικό μηχανικό) που και στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατηγορηθεί κατ΄ επανάληψη για την τέλεση του εγκλήματος της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, στον άμεσο συνεργάτη του (επιχειρηματία) ποινή κάθειρξης 5 ετών και σε 2 μέλη της οργάνωσης τους (που λειτουργούσαν ως κράχτες για την ανεύρεση θυμάτων) ποινές φυλάκισης 3,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα.

 

Το 5ο εμπλεκόμενο μέλος (τεχνολόγος μηχανολόγος) αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Τραγικές φιγούρες στο δικαστήριο οι 29 εξαπατηθέντες που είδαν να εξανεμίζονται οι αποταμιεύσεις μίας ολόκληρης ζωής και να γίνονται BMW και MERCEDES !

 

  • Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 5 μαραθώνιες συνεδριάσεις από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και την 10-6-2024 που έσβησαν τα φώτα για τους ενόχους.

 

Οι καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις με αναστέλλουσα δύναμη, οπότε ο εγκέφαλος της οργάνωσης που ήταν ο μόνος που κρατούνταν ως προσωρινά κρατούμενος από της σύλληψής του πέρυσι, σήμερα αφέθηκε ελεύθερος.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μάριος Ηλιόπουλος – Αυτό είναι το super car που έχει με 650 ίππους

Εκτός εκπομπής ο Δημήτρης Οικονόμου – Όσα είπε ο Άκης Παυλόπουλος