Αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, υπηρέτησε στην Οικονομική Αστυνομική, βραβεύθηκε ως αστυνομικός της χρονιάς το 2019 και τώρα βρίσκεται εμπλεκόμενη στην οργάνωση που εξαπατούσε το Δημόσιο μέσω εικονικών εταιρειών και παρείχε κάλυψη σε οίκους ανοχής και λέσχες.
Ο λόγος για την αστυνόμο Β’ που, μαζί με ακόμη τρεις αστυνομικούς και 15 ιδιώτες συνελήφθησαν σήμερα έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Η νεαρή αξιωματικός που υπηρετούσε έως πρότινος στην Οικονομική Αστυνομία και είχε όλες τις προοπτικές για καριέρα, με δεδομένο ότι έχει και πτυχίο από τη Νομική Σχολή, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που της αποδίδουν οι συνάδελφοί της, ότι είχε δηλαδή, κομβικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, σε ό,τι αφορά την παροχή προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες.
Πρόκειται για το πρόσωπο που είχε άμεση επαφή με τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης και επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του, ειδικά τις ημέρες που οι «πελάτες» της οργάνωσης κατέβαλαν τις πληρωμές τους.
Οι αστυνομικοί μάλιστα φέρονται να διαθέτουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις επισκέψεις αυτές και να την έχουν καταγράψει μία φορά να βγαίνει από το σπίτι του 58χρονου κρατώντας σακούλες. Παράλληλα τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων την έχουν καταγράψει και τη στιγμή που μέσω του κινητού της φέρεται να επιδεικνύει ένα αστυνομικό έγγραφο στον αρχηγό της ομάδας και να συζητούν επί αυτού χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει και μία συνομιλία στην οποία ακούγεται ο αρχηγός της ομάδας να μιλά με έναν εργολάβο και να του ζητά να αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας της αξιωματικού.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, όταν η αστυνομικός άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι ήταν πιθανό να παρακολουθείται από τις Αρχές άρχισε να συναντά περισσότερο τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό παριστάνοντας ότι έχουν σχέση, κάτι που προφανώς δεν έπεισε τους ερευνητές που την είχαν θέσει στο μικροσκόπιό τους.
Η δράση της οργάνωσης
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η κύρια δραστηριότητα των συλληφθέντων ήταν οι οικονομικές απάτες. Έστηναν εικονικές εταιρείες και αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από τη μη απόδοση ΦΠΑ. Εκτιμάται ότι ο τζίρος του ξεπερνά τα 60- 70 εκατομμύρια, ενώ η ζημιά για το Δημόσιο από τον ΦΠΑ αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο σκέλος των «δραστηριοτήτων» τους αφορά την παροχή προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες. Τα μέλη των δύο συμμοριών προσέγγιζαν τους ιδιοκτήτες οίκων ανοχής ή λεσχών, τους υπόσχονταν ότι θα τους παρέχουν κάλυψη για τη λειτουργία τους και εν συνεχεία λάμβαναν κάθε 15 ημέρες την πληρωμή για τις υπηρεσίες τους.
Όπως περιέγραψαν συγκεκριμένα καλά ενημερωμένες πηγές, τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στους «πελάτες» τους ότι θα φρόντιζαν ώστε να μη γίνει έλεγχος στα καταστήματά τους ή, αν επρόκειτο να γίνει, τους διαβεβαίωναν ότι αυτοί θα το γνώριζαν από πριν.
Για τις υπηρεσίες τους λάμβαναν από 800 μέχρι και 2.500 ευρώ ανά 15νθήμερο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι πληρωμές γίνονταν κάθε πρώτη και 15 του μήνα σε γραφεία που είχαν μισθώσει τα μέλη του κυκλώματος στη Συγγρού.
Δείτε βίντεο: Από αστυνομικός της χρονιάς, κατηγορούμενη για το κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες.
GIPHY App Key not set. Please check settings