Συνεχίζονται οι ροές μεταναστών προς τη χώρα μας στην περιοχή νοτίως της Κρήτης καθώς τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν τρία νέα περιστατικά εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών.
Όπως αναφέρει το cretapost, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τουρκίας εντόπισε και περισυνέλεξε 30 άτομα που επέβαιναν σε μικρή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 35 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων.
Την ίδια ώρα έτερο πλοίο υπό σημαία Γερμανίας ειδοποίησε τις αρχές για λέμβο που μετέφερε 35 αλλοδαπούς περίπου 45 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων.
Ακολούθησε και τρίτη επιχείρηση, όταν ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής περισυνέλεξε 42 ακόμη άτομα από λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 14 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων.
Σημειώνεται ότι τα 107 άτομα που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων για τις πρώτες βοήθειες και την καταμέτρησή τους ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διακινητών τους.


GIPHY App Key not set. Please check settings