in

CuteCute LoveLove

Η πρώτη διανομή φαρμάκου κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ – Ηλικιωμένη με κορονοϊό έλαβε αντιικό φάρμακο

Η πρώτη δοκιμαστική διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον ξεκίνησε σήμερα, ενώ η επίσημη πρεμιέρα της υπηρεσίας είναι αύριο Δευτέρα 16/06/2025. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μοιράστηκε στο X την ιστορία μιας 85χρονης στα Άνω Λιόσια που νόσησε από Covid και έλαβε συνταγή για Paxlovid.

 

 

@adonis_georgiadis

Η μέρα για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς έφτασε! Από σήμερα ξεκινά η αποστολή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους κατ´οίκον σε όποιον ασθενή το επιθυμεί σε ολόκληρη την επικράτεια. Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους στις ουρές της ντροπής είτε μέσα στη ζέστη είτε μέσα στο κρύο. Και οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν και με την άμεση συνεργασία μας με τα ιδιωτικά Φαρμακεία (ανακοινώσεις την άλλη εβδομάδα). Το ΕΣΥ αλλάζει και γίνεται καλύτερο και πιο ανθρώπινο. #adonisgeorgiadis #ypourgeioygeias #tiktokgreece #fyp #fy

♬ πρωτότυπος ήχος – adonis_georgiadis

 

Επειδή ήταν Σάββατο και δεν υπήρχε ανοιχτό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, κινδύνευε να μείνει χωρίς φάρμακο ή να αναγκαστεί να μετακινηθεί η ίδια.

«Ήταν μόνη της κι έδωσα εντολή – εν είδει τεστ – να κάνουμε την πρώτη δωρεάν διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ στα Άνω Λιόσια!», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται «μια μεγάλη μεταρρύθμιση». Έτσι, από τώρα και στο εξής, όποιος το χρειάζεται μπορεί να υποβάλει το αίτημά του μέσω των αριθμών: 18181 ή 2108110500.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε:

«Μία κυρία 85 ετών μας τηλεφώνησε χθες διότι κόλλησε Covid και ο γιατρός της, της είπε να πάρει αμέσως το Paxlovid. Όμως Σάββατο δεν υπήρχε Φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ ανοικτό για να το λάβει και έπρεπε να πάει σε Νοσοκομείο η ίδια για να το παραλάβει. Ήταν μόνη της και ζήτησε την βοήθεια μας. Έδωσα εντολή και εν είδει τεστ θέσαμε σε πρώτη κίνηση την υπηρεσία της κατά οίκον διανομής. Έτσι η πρώτη δωρεάν διανομή φαρμάκων κατ´οίκον από τον ΕΟΠΥΥ έγινε στα Άνω Λιόσια! Έτσι μία ηλικιωμένη κυρία έλαβε το φάρμακό της χωρίς ταλαιπωρία, κόστος και αναμονή. Μια μεγάλη μεταρρύθμιση για το σύστημα υγείας μας είναι πλέον πραγματικότητα. Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη για να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη! Όποιος το επιθυμεί μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του για δωρεάν κατ´ οίκον διανομή φαρμάκων μέσω: 18181 ή 2108110500»

 

Νέα υπηρεσία ΕΟΠΥΥ: τι ισχύει

• Η υπηρεσία εκκινεί επίσημα από τις 16 Ιουνίου για περίπου 139.000 ασφαλισμένους που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).

• Η παράδοση γίνεται δωρεάν εντός 24–48 ωρών, καλύπτοντας ακόμη και φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο

• Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από αίτηση μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ ή τηλεφωνικά. Απαιτείται το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, ηλεκτρονική συνταγή και άυλη γνωμάτευση

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Evangelia – «Ήταν ο τελευταίος που του ανακοίνωσα την απόφαση μου γιατί φοβόμουν την αντίδρασή του»

Καθηλώνει η χήρα του Κώστα Χαρδαβέλλα – «Κατέρρευσε όταν έχασε τη φωνή του»